Ana SayfaDünyaSaray Güven cinayeti: ‘Kaybolduğu gün zehirlenerek öldürüldü’

Saray Güven cinayeti: ‘Kaybolduğu gün zehirlenerek öldürüldü’

HABER MERKEZİ – Almanya’nın Darmstadt ile Frankfurt kentleri arasında ormanlık alanda bulunan cenazesi bulunan Saray Güven’in kaybolduğu 20 Ağustos günü öldürüldüğü düşünülüyor. İlk otopside ölüm nedeni tespit edilemezken, Güven’in zehirlenerek öldürüldüğü tahmin ediliyor.

Almanya’nın Frankfurt kentinde yaşayan 3 çocuk annesi 47 yaşındaki Dersimli Saray Güven’den 14 gün boyunca haber alınamamıştı.

Güven, 20 Ağustos’ta çalıştığı işyerinden mesaisi bittikten sonra yolda çocuklarını arayarak eve geleceğini söylemiş, ancak bir daha kendisine ulaşılamamıştı.

1 Eylül tarihinde Darmstadt ile Frankfurt kentleri arasındaki Münster kasabasındaki ormanlık alanda bir kadına ait ceset bulunmuştu.

Frankfurt savcılığı, geçtiğimiz gün ormanlık alanda bulunan cenazenin Saray Güven’e ait olduğunu açıklamıştı.


Almanya’da ormanlık alanda bulunan cenazenin Saray Güven’e ait olduğu kesinleşti

‘Kaybolduğu gün öldürüldü’

Saray Güven’in nasıl öldürüldüğüne ilişkin polis ve adli tıp uzmanlarının araştırması sürüyor.

İlk otopside ölüm nedenini tespit edemeyen adli tıp uzmanları, Güven’in kaybolduğu 20 Ağustos günü öldürüldüğünü düşünüyor.

İkinci otopsi yapılıyor

Almanya’da yayınlanan Bild gazetesine bilgi veren bir uzmanın Güven’in cesedinde “bilinen” bir şiddet izine (yara, darp gibi) rastlanmadığını söyledi.

Güven’in zehirlenerek öldürüldüğünü tahmin eden uzmanlar, bu yüzden ikinci bir otopsiye başladı.

Ayrıca uzmanlara göre Saray Güven, başka bir yerde hayatı kaybettikten sonra ormandaki alana bırakıldı.

Cinayete ilişkin soruşturmanın sürdürdüğünü belirten Frankfurt savcılığı ise henüz ayrıntılı bir açıklama yapmadı.

Güven’le birlikte en son Frankfurt yakınlarında görülen ve 26 Ağustos’ta Fransa’da gözaltına alınan katil zanlısı 51 yaşındaki Hayreddin Tandoğan ise önümüzdeki günlerde Almanya’ya iade edilmesi bekleniyor.

‘Planlı ve örgütlü bir saldırı sonucu öldürüldü’

Öte yandan geçtiğimiz gün Saray Güven cinayetine ilişkin yazılı açıklama yapan Utamara Kadın Buluşma Merkezi, Güven’in planlı ve örgütlü bir saldırı sonucu öldürüldüğüne dikkat çekmişti.

Yapılan açıklamada, “Yaşanan hiç bir cinayet tesadüfi olmadığı gibi Saray Güven katliamı da tesadüf değil sistemsel, ideolojik ve politiktir. Özgür kadın yaşam ve arayışına yönelik işlenmiş bir cinayettir. Saray Güven’in katledilmesini ve beslendiği zihniyeti kınıyoruz” ifadeleri yer almıştı.