Ana SayfaGüncelSİHA’nın vurduğu köye giden baroların ilk izlenimi: ‘Vurulanlar sivil’

SİHA’nın vurduğu köye giden baroların ilk izlenimi: ‘Vurulanlar sivil’

HABER MERKEZİ – Diyarbakır, Hakkari ve Van baro başkanları 2 köylünün yaralandığı 1 köylünün ise yaşamını yitirdiği belirtilen Hakkari’nin Oğul Köyü’ndeydi. Hakkari Valisi’yle de görüşen baro başkanlarından Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, bombardımanda hayatını kaybeden ve yaralananların sivil olduğu yönünde izlenim edindiklerini söyledi.

İki köylünün yaralandığı 1 köylünün ise yaşamını yitirdiği belirtilen Hakkari’nin Oğul Köyü’nde 31 Ağustos’ta yaşanan “silahlı insansız hava aracı” (İHA/SİHA) ile yapılan bombardımana ilişkin tartışmalar sürüyor.

Konuyu HDP milletvekili Nihat Akdoğan ve CHP milletvekili Sezgin Tanrıkulu gündeme getirmiş, iki vekil de bombardımanda hayatını kaybeden ve yaralananların sivil olduğunu açıklamışlardı.

Bu açıklamaların ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP’li Tanrıkulu’nu hedef almış ve sonrasında da Tanrıkulu hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Baro başkanları köye gitti

SİHA bombardımanın yapıldığı köye bugün Diyarbakır, Hakkari ve Van baro başkanları ziyarette bulundu.

Baro başkanları bombardımanda yaşamını yitiren Mehmet Temel ile tedavisi yapıldıktan sonra tutuklanan İbrahim Sak ve Musa Tarhan’ın aileleriyle görüştü.

Baro başkanları ayrıca Hakkari Valisi ile Hakkari Cumhuriyet Başsavcısı Vekili ile de görüştü.

Yaralılarla görüşe engel

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, aynı olayda yaralanan ve tedavisi halen devam eden İsmail Aydın’la da görüşmek istediklerini ancak Cumhuriyet Başsavcılığı’nın dosyada gizlilik karar olduğu gerekçesiyle buna izin vermediğini söyledi.

Özmen, olayda hayatını kaybeden ve yaralananların Hakkari’de yaşadıklarına, evli, çocuk sahibi olduklarına ve tesisatçılık, kebapçılık gibi işler yaptıklarına dikkat çekti.

Baroların ilk izlenimi: Vurulanlar sivil 

Görüşmelerden sonra, olayda hayatını kaybeden ve yaralananların sivil insanlar olduğu yönünde izlenim edindiklerini vurgulayan Özmen, en kısa zamanda bir rapor hazırlayacaklarını ve kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kelepçeli muayene dayatmasından görüş engeline: Tutuklu hak savunucularının hakları ihlal ediliyor
Sonraki Haber
Prof. Kaboğlu'ndan 'kalıcı tek kişi OHAL rejimi' uyarısı