Ana SayfaGüncel‘Silah satışı’ tartışması: Çavuşoğlu Merkel’i ‘olumlu’ buldu, Gabriel’e tepki gösterdi

‘Silah satışı’ tartışması: Çavuşoğlu Merkel’i ‘olumlu’ buldu, Gabriel’e tepki gösterdi

HABER MERKEZİ – Almanya ile Türkiye arasındaki silah satışı tartışmalarına ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Almanya Başbakanı Merkel’in açıklamalarını ‘olumlu’ buldu, Dışişleri Bakanı Gabriel’e ise “Türkiye hiç bir zaman çaresiz değildir” diye tepki gösterdi.

Almanya’nın Türkiye hükümetiyle yaşanan siyasi gerilim nedeniyle gündeme getirdiği “silah satışı anlaşmalarına” ilişkin açıklamalar gelmeye devam ediyor.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel Türkiye’nin silah ihracatı başvurularının bekletildiğini açıklamış, Başbakan Angela Merkel ise NATO üyesi Türkiye’ye silah ihracının tamamen durmaması gerektiğini belirtmişti.

Konuya ilişkin Türkiye’den açıklama ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan geldi.

Merkel’in açıklamalarını ‘olumlu’ bulduğunu belirten Çavuşoğlu, Gabriel’e ise “Türkiye hiç bir zaman çaresiz değildir” diye tepki gösterdi.

Çavuşoğlu şunları söyledi:

Bu tür yaklaşımlar esasen bizim kendi milli savunma sanayimizin güçlenmesine vesile oluyor. Bu anlamda yerli ve milli üretimi artırıyoruz her alanda. Kendi savaş uçağımızı helikopterimizi üretiyoruz. Türkiye hiç bir zaman çaresiz değildir.

Merkel’in bu yaklaşımını doğru buluyoruz. Daha olgun buluyoruz. Seçim atmosferinde bile sağduyulu davranmak hepimizin görevidir.

Merkel: NATO üyesi Türkiye’ye silah satışı tamamen durmamalı