Ana SayfaGüncelSilahlı İHA bombardımanında yaralanan 2 köylü tutuklandı

Silahlı İHA bombardımanında yaralanan 2 köylü tutuklandı

HABER MERKEZİ – Hakkari’de bir kişinin ölümüne biri ağır üç kişinin de yaralanmasına neden olan İHA bombardımanında yaralanan ve beş gündür tedavileri bitmemesine rağmen gözaltında tutulan köylülerden Musa Tarhan ve İbrahim Sak tutuklandı.

Hakkari merkeze bağlı Oğul Köyü’ndeki Kanireş Çeşmesi bölgesinde, 31 Ağustos’ta silahlı insansız hava aracının (İHA/SİHA) attığı bomba ile Mehmet Temel hayatını kaybederken, İsmail Aydın, Musa Tarhan ve İbrahim Sak isimli köylüler de yaralanmıştı.

Yaralılardan İsmail Aydın yoğun bakımda müşahedede tutulmaya devam ederken, yaralılardan Musa Tarhan ve İbrahim Sak ise tedavileri devam ettiği sırada hastaneden çıkartılarak Hakkari Emniyet Müdürlüğü’ne götürülmüşlerdi.

5 gündür gözaltında tutulan Musa Tarhan ve İbrahim Sak’ın bugün savcılık işlemleri ardından mahkemeye sevk edilen Tarhan ve Sak, “Örgüte yardım ve yataklık yapmak” iddiasıyla tutuklandı.

İki yaralının ailelerinin paylaştığı bilgiye göre Tarhan ve Sak’ın pansuman ve tedavilerinin yapılması için günde bir defa Hakkari Devlet Hastanesi’ne götürüldüğü belirtilmişti.

Öte yandan Hakkari Devlet Hastanesi yoğun bakım servisinde tedavisi devam eden İsmail Aydın’ın ise durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Yaralı köylüler kim?

Hakkari Valiliği silahlı İHA ile bombardıman yapıldığını kabul ederken, saldırıda “dört PKK’linin hayatını kaybettiğini” ve üzerlerine bomba atılan köylülerin de “işbirlikçi” olduğunu öne sürmüştü.

Yaşanan olayı kamuoyuna ilk duyuran isim HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan ise valiliğin iddialarının aksine yaralananların Hakkari’de tanınan isimler olduğunu ve esnaf olduklarını belirtmişti.

Gazete Karınca’ya konuşan Akdoğan, olayı Şırnak’ın Uludere ilçesindeki Roboski ve Gülyazı köylerinden 28’i aynı aileden 34 kişinin savaş uçaklarının bombardımanıyla öldürüldüğü Roboski Katliamı’na benzetmiş, valiliğin “iş birlikçi” ilan ettiği köylülerin bombardımanın yaşandığı alana geçmeden önce Depin Polis Kontrol Noktası’ndan geçtiklerine dikkat çekmiş ve “Madem işbirlikçilerde neden gözaltına alınmadılar?” diye sormuştu.

Akdoğan yaralılardan 1963 doğumlu Musa Tarhan’ın Hakkari merkezde seyyar ızgara tezgahı olan bir esnaf olduğunu, İbrahim Sak’ın ise SGK’den emekli olduğunu ve Hakkari merkezde yaşadığını açıklamıştı.