Ana SayfaGüncel‘Sineklerin Tanrısı’ 3. kez sinemaya uyarlanıyor: Bu kez başrol kız çocuklarının

‘Sineklerin Tanrısı’ 3. kez sinemaya uyarlanıyor: Bu kez başrol kız çocuklarının

HABER MERKEZİ – Nobel ödüllü yazar William Golding’in kaleme aldığı ve klasikler arasında yerini alan ‘Sineklerin Tanrısı’ kitabı sinemaya uyarlanıyor. Filmin başrolü ise otoriteden uzak bir adada yaşayan kız çocukları.

Yazar William Golding’in 1954 yılında kaleme aldığı ve yazarın başyapıtı olarak nitelendirilen ‘Sineklerin Tanrısı’ romanı üçüncü kez sinemaya uyarlanıyor.

Nobel Edebiyat Ödüllü yazarın klasikleşen kitabı 1963 ve 1990’da da iki kez sinemaya uyarlandı.

İnsan yaradılışının temel çatışmalarına eğilen roman, uzak bir adaya düşen bir grup erkek çocuğunun hikayesini anlatıyor.

Sabitfikir’in Deadline’ı kaynak göstererek servis ettiği habere göre bu kez kitabın sinema uyarlamasında bir farklılık yapılacak: Olay erkek değil kız çocuklarının arasında geçecek.

Dünyaca ünlü yapım şirketi Warner Bros tarafından yapılan açıklamada filmin yönetmen koltuğunda Scott McGehee ve David Siegel oturacağı belirtildi.

Yönetmen Siegel: Zamanın ötesinde bir hikaye bu

Siegel, yaptığı açıklamada, “Kitabın çok sadık fakat çağdaş bir uyarlamasını yapmak istiyoruz. Ancak düşüncemiz bunu erkeklerden ziyade kızlarla yapmak,” ifadelerini kullandı ve ekledi:

Kişilerarası çatışmalar, zorbalıklar ve çocukların ıssız bir adaya düşmeden evvel yetişkinler arasında gördükleri davranış biçimlerini taklit etmeleriyle bugün de geçerli olan, zamanın ötesinde bir hikaye bu.

Henüz ön- prodüksiyon aşamasında olan filmin oyuncu kadrosu ise henüz bilinmiyor.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Bozdağ’a göre haberden dolayı tutuklu yok, ‘gazeteciler hapiste’ demek ‘algı operasyonu'
Sonraki Haber
Gazeteci Hayati Yıldız tahliye edildi