Ana SayfaGüncel‘Size bu kılıkla az bile yapmışlar’ deyip kadınlara saldıran polise 5.5 yıl hapis istemi

‘Size bu kılıkla az bile yapmışlar’ deyip kadınlara saldıran polise 5.5 yıl hapis istemi

HABER MERKEZİ – Tacize maruz bırakılmalarının ardından kendisinden yardım isteyen kadınlara “Size bu kılıkla az bile yapmışlar” diyen, tutuklanıp iki gün sonra serbest bırakılan polis hakkında 5.5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İzmir’de tacize maruz bırakılmalarının ardından kendisinden yardım isteyen kadınlara “Size bu kılıkla az bile yapmışlar” diyerek kadınlara önce tacizde bulunan ardından saldıran polis, iki günlük tutukluluğun ardından serbest bırakılmıştı.

Ancak ‘toplumda infial uyandırma’ ve ‘hafif yaralama’ suçundan tutuklanıp serbest bırakılan polis Orhan Yarcel hakkında dava açıldı.

DHA’nın haberine göre savcılık, kadınları taciz edip saldıran polis hakkında ‘yaralama’ ve ‘hakaret’ suçlarından 5.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açtı.

Ne olmuştu?

Geçtiğimiz Ağustos ayında İzmir Alsancak’ta, 19 ve 22 yaşındaki iki kadın motosikletli şahıslar tarafından tacize maruz bırakılmış, bunun üzerine yolda gördükleri polisten yardım istemişti.

Ancak polis de yardım yerine kadınları “Size bu kılıkla az bile yapmışlar, halinize bakın” diyerek taciz etmiş, ardından iki kadını darp etmişti.

Polisin kadınlara uyguladığı şiddet güvenlik kameralarına da yansımış, iki kadın polisten şikayetçi olmuştu.

Bunun üzerine hakkında soruşturma açılarak tutuklanan polis Orhan Yarcel, ‘toplumda infial uyandırma’ ve ‘hafif yaralama’ suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Ancak kadınlara saldıran polis, avukatının yaptığı itirazın ardından iki gün sonra serbest bırakılmıştı.

Öte yandan kadınları motosikletle taciz eden sürücü O.G. ile arkasında oturan S.Ç. de yakalanmış; ifadesi alınıp serbest bırakılan O.G., itiraz üzerine tutuklanmıştı.