Ana SayfaÇeviriSoykırımı reddeden eski milletvekiline ceza: Eski Nazi kamplarını ziyaret edip rapor tutacak

Soykırımı reddeden eski milletvekiline ceza: Eski Nazi kamplarını ziyaret edip rapor tutacak

HABER MERKEZİ – Belçika’da Temyiz Mahkemesi, eski milletvekili Laurent Louis’e “Yahudi Soykırımı’nı inkar ettiği” gerekçesi ile verdiği cezayı değiştirdi. Louis, beş senede bir eski Nazi kamplarına giderek ‘rapor tutacak’.

Belçika’daki Brüksel Temyiz Mahkemesi, 2015’te yaptığı bir açıklamada “Yahudi Soykırımı’nı inkar ettiği” gerekçesiyle Yahudilere karşı kullandığı nefret dili ile tanınan aşırı sağcı eski milletvekili Laurent Louis’i cezaya çarptırdı.

Mahkemenin kararına göre 2014’te parlamentodan ayrılan Louis beş yılda bir eski Nazi Kampları’nı ziyaret edecek ve deneyimlerini yazacak.

Eski milletvekili özür diledi: Bu ceza bugünkü soykırımları da anlamamı sağlayacak

“Gaz odalarında kaç Yahudi öldü ki?” minvalinde yaptığı alaycı yorumlar dolayısıyla 2015’te verilen ertelemeli 6 ay hapis ve 20 bin dolar para cezası Çarşamba günü değiştirilen Louis ise, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada ‘açıklamaları dolayısıyla incinmiş olabilecek herkesten özür dilediğini’ söyledi.

NYT’nin haberine göre Louis ayrıca ‘ölüm kampları’na gerçekleştireceği ziyaretlerin “insancıl bakış açısı için çok eğitici olacağını” ve “bugün uygulanan soykırımları kavramasına yardımcı olacağını” düşündüğünü de ekledi.

‘Soykırımı yalanlamak’ ve ‘Nazileri destekleyen söylemlerde bulunmak’ birçok ülkede suç

Louis Belçika siyasetinde pek rastlanmayan ‘figür’lerden biri de olsa hakkında açılan dava, aşırı sağcılar dolayısıyla Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa’da da yükselen antisemitizmin ülke içinde gelişimi konusunda endişe yaratmıştı.

‘Soykırımı yalanlamak’ ve ‘Nazileri destekleyen söylemlerde bulunmak’ Fransa, Almanya, Belçika ve Polonya da dahil olmak üzere onun üzerinde Avrupa ülkesinde suç kabul ediliyor.


Karınca Dış Haberler

 

Previous post
Kuzey Kore'de deprem: Sebebinin nükleer deneyler olduğu iddia edildi
Next post
'Cizre'nin Fırtınası'yla bir ilk gerçekleşti: DSG Deyr ez Zor'da doğalgaz rezervini IŞİD'den aldı