Ana SayfaGüncelSoylu inkar, saldırgan itiraf etti: “‘Burası Ermeni mezarlığı değil’ diye bağırdım”

Soylu inkar, saldırgan itiraf etti: “‘Burası Ermeni mezarlığı değil’ diye bağırdım”

HABER MERKEZİ – Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan saldırıda bütün videoları kare kare izlediğini ve ırkçı sloganların atılmadığını savunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun aksine saldırganlardan Cemil Özdemir’in ifadesinde, “Burası Türkiye Cumhuriyeti devleti mezarlığı, burası Ermeni mezarlığı değil, teröristler gömülemez” dediği ortaya çıktı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesine yapılan ırkçı saldırıda bütün videoları kare kare izlediğini ve “Buraya Ermeni gömdürmeyiz” ifadesine rastlamadığını savunmuştu.

Saldırıda atılan ırkçı sloganları inkar eden Bakan Soylu, “Görüntüleri kare kare izledim ve söylenenleri dikkatle dinledim. Hakikaten çok çirkin. Diyorlar ki ‘Burada şehit mezarı var, gömdürmeyiz. Burası Türkiye buraya gömdürmeyiz.’ Bunlar tabi ki kabul edebilir değil. Öte yandan ‘Buraya Ermeni gömdürmeyiz. Buraya Alevi gömdürmeyiz’ gibi cümleler edilmemiş. Bunlar telaffuz edilmiş gibi bir algı oluşturmak çok tehlikeli. Maalesef bunu yapıyorlar” açıklamasında bulunmuştu.

Soylu ayrıca, ‘bu iddiaları HDP’lilerin uydurduğunu’ öne sürmüştü.

Ancak Kanal D’nin özel haberine göre cenazeye saldıran Cemil Özdemir ifadesinde, “Burası Türkiye Cumhuriyeti devleti mezarlığı. Burası Ermeni mezarlığı değil, teröristler gömülemez” dediği ortaya çıktı.

Kanal D’nin dün akşam yayınlanan ana haber bülteninde de görüntülere yer verildi. İşte o haberden görüntüler:



Kanal D’nin ulaştığı tutuklanan Cemil Özdemir’in savcılık ifadesi ise şöyle:

Ne olmuştu?

Ankara’da yaşamını yitiren HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı ve eski parlamenter Aysel Tuğluk’un annesi Hatun Tuğluk’un cenazesi, Batıkent’te bulunan Ergazi Pir Sultan Cem Evi’nde yapılan törenden sonra, defnedilmek üzere Gölbaşı’na bağlı İncek Mahallesi’nde bulunan mezarlığa getirilmişti.

Cenaze törenine HDP’nin yönetici düzeyindeki kadrosu ile vekilleri ve Kürt siyasetçi Ahmet Türk’ün yanı sıra Kandıra Cezaevi’nde tutuklu bulunan Aysel Tuğluk da cenaze izni ile katılmıştı.

Ancak ırkçı bir grup ilkin defin işlemi sırasında cenazesini defnetmeye çalışanlara sözlü saldırıda bulunmuş, cenaze defnedildikten sonra ise sayıları kalabalıklaşan grup cenazeye katılanlara taş ve sopalarla saldırmıştı.

Tuğluk’un ailesi ise alanda polis bulunmasına rağmen devam eden saldırı karşısında saldırıya uğramaması için cenazeyi defnedildiği mezarlıktan çıkartarak tekrardan Ergazi Pir Sultan Cem Evi’ne götürmüştü.

Hatun Tuğluk, sonraki gün memleketi Dersim’de toprağa verilmişti.


Gazete Karınca

HDP’li Önder o geceyi anlattı: Hiçbiri nefsime bu kadar ağır gelmemişti, günlerce eve gidemedim