Ana SayfaGüncelSoylu yine ‘kış’a işaret etti, yeni tarih verdi: Kasım’ın 20’sine kadar bizi seyredin

Soylu yine ‘kış’a işaret etti, yeni tarih verdi: Kasım’ın 20’sine kadar bizi seyredin

HABER MERKEZİ – 2016 yılında PKK ile mücadelede ‘belirleyici olacağı’nı ifade ederek kış ve bahar aylarına işaret eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı son açıklamada da, “Onlara bu kış eğer o dağları, tepeleri, taşları, mağaraları dar edeceğiz” dedi ve “Kasım’ın 20’sine kadar bizi seyredin” diye konuştu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Hayrat İlçe Başkanlığının 6. Olağan Kongresinde yaptığı konuşmada, PKK ile mücadele konusuna dair yeni açıklamalarda bulundu, bir kez daha tarih verdi.

“Eylül ayı başından itibaren yepyeni bir süreç başlattık” diyen Soylu, “Kasım’ın 20’sine kadar bizi seyredin. Kasım’ın 20’sine kadar dağ, taş, tepe bırakmadan bu PKK’nın canına okumaya devam edeceğiz” dedi.

Soylu, daha önce de işaret ettiği ‘kış mevsimine’ dikkat çekerek, “Onlara bu kış eğer o dağları, tepeleri, taşları, mağaraları dar etmezsek… Göreceksiniz. Biz hangi stratejiyi ortaya koyduğumuzu görüyoruz” diye konuştu.

2016’da da kış ve bahara işaret etmişti

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 2016 yılının Kasım ayında yaptığı açıklamada, “Bilsinler ki Nisan onlar için iyi bir ay olmayacak, kış onlar için iyi geçmeyecek. Bütün güvenlik kuvvetlerimizle beraber, onlara bir daha göremeyecekleri kadar büyük bir zayiat verdireceğiz” demişti.

Soylu bu açıklamadan bir ay sonra 2016’nın Aralık ayında da, “Biz şu anda PKK ile yapmış olduğumuz mücadelenin sadece bir safhasındayız. Mart’ın Nisan’ın başından itibaren, Kandil, Sincar orada duruyor. Bu ülkeyle bir daha ama bir daha oyun oynama kabiliyeti olmayacağını onlara önümüzdeki baharda öyle bir göstereceğiz ki” açıklamasında bulunmuştu.

İçişleri Bakanı, bu açıklamalarından üç ay sonra 16 Nisan referandumundan bir ay önce ise, “Hiç merak etmeyin bu büyük mücadele devam edecek. Topyekun, daha yeni başladığımızı söyleyelim. Bu ülkede bir daha PKK’nın adını kimse anmayacak” demiş ve eklemişti: “Ülkemize yıllardır musallat olan bu musibetin belini kırmak üzereyiz.”

Previous post
MEB’den çocuklara ‘evlilik tavsiyesi’ veren ders kitabına savunma: İslam'da ateistle evlenilmez ki
Next post
Antarktika'nın mağaralarında daha önce keşfedilmemiş canlılar yaşıyor olabilir