Ana SayfaDünyaSporculardan Trump ve ırkçılık karşıtı protesto

Sporculardan Trump ve ırkçılık karşıtı protesto

HABER MERKEZİ – ABD Başkanı Donald Trump, ulusal marş çalınırken diz üstüne çökerek siyahlara yönelik ırkçılığı protesto eden Amerikan ulusal futbol ligi oyuncularının takımlarından kovulmasını istemişti. Bunun ardından oynanan karşılaşmalarda yüzden fazla oyuncu dayanışma amacıyla ulusal marş sırasında diz çöktü, kol kola girdi, hatta bazıları sahaya bile çıkmadı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Amerikan ulusal futbol liginde (NFL) siyahlara yönelik polis şiddetini ve ırkçılığı protesto etmek için maçlar öncesinde ulusal marş çalınırken ayağa kalmayarak, diz üstüne çökerek veya yumruklarını havaya kaldırarak protestoda bulunan oyuncuların takımlarından kovulmasını istemişti.

NFL’nin bu hafta sonu oynanan karşılaşmalarında yüzü aşkın oyuncu, Trump’ın bu sözlerinin ardından maç öncesi kol kola girerek dayanıştı.

Tampa Bay Buccaneers oyuncusu Mike Evans ve Baltimore Ravens’dan Terrell Suggs gibi önde gelen oyuncular ise ABD’li oyuncu Colin Kaepernick’in başlattığı ulusal marş sırasında diz çökme eylemini gerçekleştirdi.

Bazı takımlar ulusal marş sırasında sahaya çıkmadı

Pazar günü Londra’da oynanan sabah karşılaşmasında ve öğleden sonra oynanan maçlarda birçok takımdan oyuncu, ulusal marş sırasında diz çöktü.

Pittsburgh Steelers, The Seattle Seahawks ve Tennessee Titans takımları ulusal marş sona erene kadar sahaya bile çıkmadı.

CNN’e konuşan bir NFL yetkilisi, görüntünün birliği gösterdiğini belirterek, “Trump eğer NFL’yi bölebileceğini zannettiyse, yanıldı” diye konuştu.

“Siyahları baskı altına alan bir ülkenin şarkısını onurlandırmayacağım”

Colin Kaepernick, ilk olarak geçen sene yaptığı ‘diz çökme’ eyleminin sosyal ve ırksal adaletsizliğe karşı bir protesto olduğunu ifade etmişti.

Ulusal marş sırasında oturan ve diz çöken Kaepernick, “Siyahları baskı altına alan bir ülkenin şarkısını onurlandırmayacağını veya bayrağına saygı göstermeyeceğini” belirtmişti.

Kaepernick, polis tarafından vurularak öldürülen siyahlara değinerek, “Bu olayın, onun için Amerikan futbolundan daha önemli olduğunu ve görmezden gelmenin bencillik olacağını” söylemişti.


Trump’a ‘serseri’ diyen Lebron James: Beyaz Saray’ı ziyaret etmek sen oraya gelene kadar bir onurdu



Karınca Dış Haberler

Previous post
Balıklar zannettiğimizden çok daha 'karmaşık': Farklı karakterleri var, bazıları daha cesur
Next post
Irak Kürdistan Bölgesi’nde bağımsızlık referandumu günü