Ana SayfaKadınSuudi Arabistan’da ‘araba süren kadınları ve eşlerini’ tehdit eden sosyal medya kullanıcısı gözaltına alındı

Suudi Arabistan’da ‘araba süren kadınları ve eşlerini’ tehdit eden sosyal medya kullanıcısı gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Suudi Arabistan’da ‘kadınların araba kullanma yasağı’nın kaldırılmasının ardından araba kullanan kadınları ve yasağın kaldırılmasını destekleyenleri tehdit eden bir sosyal medya kullanıcısı gözaltına alındı.

Salı günü dünyada bu yasağın hala yürürlükte olduğu tek ülke olan Suudi Arabistan’da ‘kadınların araba kullanma yasağı’ kalkmıştı.

Suudi Arabistanlı yetkililer, ismi açıklanmayan bir twitter kullanıcısının ‘araba kullanan kadınları ve bu yasağın kaldırılmasını destekleyenleri tehdit etmesi’nin ardından gözaltına alındığını duyurdu.

Reuters’ın haberine göre, Twitter kullanıcısının kendisine ait hesaptan eşlerinin araba kullanmasına ‘izin veren’ erkeklere hakaret ettiği, hatta ‘öldürülmeleri gerektiğini’ söylediği belirtildi.

Kral Salman yasağın kaldırılmasının ardından “yasayı ihlal edenler ve karşı çıkanların gözetleneceği ve cezalandırılacağını” açıklamıştı.


Karınca Dış Haberler