Ana SayfaDünyaTehditlere karşı Rojava’dan destek: ‘Güney halkımız yalnız değil, yanlarındayız’

Tehditlere karşı Rojava’dan destek: ‘Güney halkımız yalnız değil, yanlarındayız’

HABER MERKEZİ – ‘Bağımsızlık referandumu’ için oy verme işleminin sürdüğü Irak Kürdistan Bölgesi art arda Bağdat yönetimi, Türkiye ve İran’ın tehditlerine maruz kalırken, buna karşın Rojava’dan Kürdistan Bölgesi’ne bir destek açıklaması geldi. Gazete Karınca’ya konuşan TEV-DEM Kobani Meclisi Eş Başkanı Ehmed Şêxo, “Yapılan referandum için gelen tehditlere karşı halkımızın yanındayız, yalnız değiller” dedi.

Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki ‘bağımsızlık referandumu’nda oy verme işlemi devam ederken, Bağdat yönetimi, Türkiye ve İran’ın referandum karşıtı tutumu da sertleşerek sürüyor.

Türkiye ve İran günlerdir sınırında tatbikat yaptığı Irak Kürdistan Bölgesi’ni referandumun başlamasıyla birlikte açıkça askeri müdahale ile tehdit de ediyor.

Tehditlere karşı Irak Kürdistan Bölgesi’ne destek ise Rojava’dan geldi.

Gazete Karınca’ya konuşan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Kobani Meclisi Eş Başkanı Ehmed Şêxo, “Yalnız değiller” mesajı verdi.

Kobani Meclisi Eş Başkanı’nın açıklaması şöyle:

Güney halkımızın kararına saygı duyuyoruz.  Yapılan referandum için gelen tehditlere karşı halkımızın yanında yer alıyoruz. Yalnız değiller. Rojava halkı güney halkının vereceği kararın yanında yer alacak.


Gazete Karınca

Erdoğan: Bir gece ansızın gelebiliriz