Ana SayfaBilim ve TeknolojiTesla’nın kurucusu: Yapay zeka 3. Dünya Savaşı’na yol açabilir

Tesla’nın kurucusu: Yapay zeka 3. Dünya Savaşı’na yol açabilir

HABER MERKEZİ – Tesla’nın kurucusu Elon Musk, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in yapay zekanın geleceğine ilişkin yorumlarına “Başlıyor” diye atıfta bulunarak bir kez daha ‘yapay zekanın neden olabileceği bir dünya savaşına’ dikkat çekti.

Elektrikli otomobil üreticisi ve enerji depolama şirketi Tesla’nın kurucusu Elon Musk, yapay zekayı insanlığın karşısında var olan en büyük tehdit olarak gördüğünü bir kez daha belirtti.

Guardian‘da yer alan habere göre Musk, yapay zekanın üçüncü dünya savaşına yol açabileceğini ve dünyanın sonunu getirilebileceğini savundu:

Çin, Rusya ve güçlü bilgisayar bilimine sahip ülkeler. Ulusal seviyede yapay zeka üstünlüğü için bu rekabet, muhtemelen 3. Dünya Savaşı’na yol açacaktır.

Musk’ın Twitter üzerinden “Başlıyor” diye yaptığı bu açıklamalara neden olan ise Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’n yapay zekanın geleceğine ilişkin yorumlarıydı.

Rusya’da öğrencilerle bir araya gelen Putin, yapay zekanın tüm insanlığın geleceği olduğunu belirterek şöyle konuşmuştu:

Yapay zeka sadece Rusya’nın değil, tüm insanlığın geleceğidir. Ancak bu, devasa fırsatlar sunduğu gibi öngörülmesi zor birçok tehdit de barındırıyor. Bu alanda liderliği ele geçiren her kim olursa, o dünyanın hakimi olacaktır.

116 uzmandan BM’ye robot uyarısı yapılmıştı

Tesla’nın kurucusu Elon Musk ve Google’ın satın aldığı yapay zeka şirketi DeepMind’ın kurucusu Mustafa Süleyman’ın da aralarında olduğu 26 ülkeden 116 uzman, Birleşmiş Milletler’e (BM) bir mektup yazarak ‘öldürme yeteneği olan robotların geliştirilmesinin ve kullanılmasının yasaklanmasını’ talep etmişti.

Uzmanların kaleme aldığı açık mektupta şu ifadeler yer alıyordu:

Geliştirilmeleri durumunda otonom silahlar, savaşların daha önce eşi benzeri görülmemiş bir ölçüde, insanların kavrayabileceği hızdan kat kat daha hızlı gelişmesine yol açacaktır. Bu silahlar teröristler veya despotlar tarafından masum insanlar üzerinde kullanılabileceği gibi hacklenmeye de müsait olacaktır.


Uzmanlardan BM’ye ‘kendi kararını verebilen katil robot’ uyarısı: Çok zamanımız kalmadı

Karınca Dış Haberler

 

Previous post
İHA bombardımanında yaralanan köylüler iki gündür gözaltında
Next post
23 yıldır aranıyordu: İtalyan suç örgütü lideri Uruguay'da tutuklandı