Ana SayfaDünyaTimes: Türkiyeli elitler Almanya’ya iltica başvurusu yapıyor

Times: Türkiyeli elitler Almanya’ya iltica başvurusu yapıyor

HABER MERKEZİ – Times gazetesinde “Türkiyeli elitler Almanya’ya iltica başvurusu yapıyor” başlığıyla yayınlanan haberde, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan tutuklamalarda ‘hapse girmemek için Almanya’dan sığınma isteyen yargı, askeriye ve medya mensuplarının sayısının arttığını’ yazıyor.

Britanya’da yayınlanan Times gazetesi, “Türkiyeli elitler Almanya’ya iltica başvurusu yapıyor” başlığıyla duyurduğu haberinde, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlayan tutuklamalarda ‘hapse girmemek için Almanya’dan sığınma isteyen yargı, askeriye ve medya mensuplarının sayısının arttığını’ yazıyor.

Almanya İçişleri Bakanlığı’nın açıklamasına göre bu yılın Temmuz ayında 620 Türkiye vatandaşı Almanya’dan iltica talep etti; Haziran ayında sığınma talebinde bulunanların sayısı ise 433’tü.

Geçen yıl da, Almanya’dan sığınma talebinde bulunan Türkiye vatandaşlarının sayısı, bir önceki yılın 3 katına çıkarak 5 bin 742 olmuştu.

2017 yılının ilk 8 ayında ise Türkiye’den 3 binden fazla kişi, Almanya’ya iltica başvurusunda bulundu. Haberde, darbe girişiminden bu yana Almanya’ya sığınma başvurusunda bulunanlar arasında en az 221 diplomat ve 280 kamu personeli olduğu da belirtiliyor.

“Almanya’ya kaçışlar beyin göçüne dönüştü”

Almanya’da yayımlanan Die Welt gazetesi de bir Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) mensubunun ilticacılar arasında olduğunu belirtiyor.

Türkiye’nin Almanya’yı darbe destekçilerini korumakla suçladığını da hatırlatan Times gazetesinde yer alan haberde, Essen’deki ‘Türk Çalışmaları ve Entegrasyon Araştırma Merkezi’nden Caner Aver’in konuya ilişkin düşünceleri de yer alıyor.

“Almanya’ya kaçışlar beyin göçüne dönüştü” diyen Aver, Türkiye’den sığınma talebinde bulunanların Almanya’yı tercih etmesini ise ülkede hâlihazırda 3 buçuk milyon Türkiye kökenlinin bulunmasına ve Almanya’nın diğer ülkelerden daha kucaklayıcı olmasına bağlıyor.

Almanya geçen yıl yapılan sığınma başvurularının yüzde 8’ini, bu yılın ilk 6 ayında yapılan başvuruların ise yüzde 23’ünü kabul etti.

Previous post
'Modern zamanların kahramanları': Rusya'da nineler kendi yollarını onardı
Next post
BASIN RAPORU | Ağustos'ta üç basın kuruluşu kapatıldı, 15 gazeteci tutuklandı