Ana SayfaGüncelTopbaş’ın istifasının ardından AKP’nin İBB Başkanı adayı açıklandı

Topbaş’ın istifasının ardından AKP’nin İBB Başkanı adayı açıklandı

HABER MERKEZİ – Kadir Topbaş’ın istifasının ardından AKP’nin İBB Başkanı adayının, adı kulislerde de konuşulan Mevlüt Uysal olduğu açıklandı. Uysal, Sivas Katliamı sanıklarının avukatlığını üstlenmişti.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı açıklandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya, Kadir Topbaş’ın istifasının ardından yapılan temayül yoklaması sonucu, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’ın aday olarak belirlendiğini söyledi.

Kaya yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

Sayın Kadir Topbaş’ın istifasıyla boşalan başkanlık için temayüle 337 arkadaşımız katıldı. Genel başkanımızın tavsiyesiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal oldu. Mevlüt kardeşimizi tebrik ediyorum.

Mevlüt Uysal hakkında

1966 yılında Antalya’nın Alanya ilçesinde dünyaya gelen Uysal, ilk ve orta öğrenimini memleketinde tamamladıktan sonra 1988 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.

2 Temmuz 1993’te Madımak Oteli’nin ateşe verilmesi sonucu 33’ü sanatçı ve aydın 37 kişinin hayatını kaybettiği katliama ilişkin davada, sanıkların avukatlığını  üstlendi.

AKP’nin mahalle temsilciliğinden ilçe başkanlığına kadar her kademede görev alan Uysal, ayrıca gerek mesleği ile ilgili gerekse diğer sosyal konularda faaliyet gösteren birçok sivil toplum örgütünün kuruluşunda yer aldı, yönetiminde bulundu.

1997’den itibaren ikamet etmekte olduğu Başakşehir’de 1. Etap Site Yönetimi, Kurucu Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan Uysal, 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimi’nde Başakşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi.

Previous post
Erdoğan'dan Barzani'ye: Para pul, her şey var; petrolün var, rahat dur
Next post
Erdoğan'ın başdanışmanından vergi artışı eleştirisi: 'Gereksiz'