Ana SayfaGüncelTSK’nin sınır ötesi hava operasyonunda ‘köylüler vuruldu’ iddiası: 10 kişi yaşamını yitirdi

TSK’nin sınır ötesi hava operasyonunda ‘köylüler vuruldu’ iddiası: 10 kişi yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – TSK’nin “PKK kampları hedef alındı” diyerek 19 Eylül’de duyurduğu Irak’ın kuzeyine yönelik hava harekatında bağ ve bahçelerine giden köylülerin vurulduğu iddia ediliyor. Bölgedeki yerel kaynaklar bombardımanda 10 sivilin yaşamını yitirdiğini belirtiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından 19 Eylül’de yapılan açıklamada, Irak’ın kuzeyinde PKK’nin hedef alındığı ve hava harekatı ile kampların vurulduğu duyuruldu.

İnternet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, “Kamplarına yönelik hava harekâtı icra edilmiş, bölgede terör örgütü tarafından kullanıldığı tespit edilen silah mevzii, barınak ve silah/mühimmat depoları imha edilmiştir” denildi.

Yerel kaynaklar: Siviller hedef alındı, 10 kişi yaşamını yitirdi

Ancak bölgedeki yerel kaynaklar TSK’ye ait savaş uçaklarının 19 Eylül gecesi Irak Kürdistan Bölgesi’nin Duhok ilinin Amediye ilçesindeki bir kasaba ile Avaşin bölgesini hedef aldığını, bombardıman sonucunda 10 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtiyor.

Fırat Haber Ajansı ve bölgedeki gazetecilerin aktardığı bilgilere göre Amediye ve Avaşin bölgesine düzenlenen bombardımanlarda bağ ve bahçesine giden köylüler hedef alındı ve siviller yaşamını yitirdi.

Bölgeden paylaşılan fotoğraflarda ise cenazeleri almak için bombalanan alanlara giden köylülerin yaşamını yitirenleri sırtlandığı görülüyor.

Bombardıman sürüyor

Öte yandan TSK’nin dün başlayan bombardımanının hala devam ettiği belirtiliyor.

Previous post
İstanbul'da Eylül ayı sıcaklık rekoru kırıldı
Next post
Gülmen ve Özakça'nın duruşmasına bir hafta kala: Eğitimcilerin 14 avukatı tutuklandı