Ana SayfaGüncelTürkiye’den Erbil ve Süleymaniye’ye uçuşlar durduruluyor

Türkiye’den Erbil ve Süleymaniye’ye uçuşlar durduruluyor

HABER MERKEZİ – Katılımın yüzde 72,16 olduğu, sandıklardan ise yüzde 92.73 ‘Evet’ oyunun çıktığı ‘bağımsız Kürdistan’ referandumunun ardından Türkiye’den Erbil ve Süleymaniye’ye uçuşların durdurulacağı açıklandı.

Irak Kürdistan Bölgesi’ndeki ‘bağımsızlık referandumu’nun resmi sonuçlarının açıklanmasının hemen ardından Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu, Irak Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ‘nün Irak Bölgesel Kürt yönetimine yapılan uçuşlarla ilgili açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada “THY, Atlas Global ve Pegasus tarafından Türkiye’ den Erbil ve Süleymaniye ye yapılmakta olan karşılıklı seferlerin Cuma günü saat 18.00’den itibaren gerçekleştirilmesi mümkün olamayacak” denildi.

Ankara, karşı olduğu ‘bağımsız Kürdistan’ referandumunun sonuçlarını ‘tanımayacağını’ beyan etmiş, Başbakan Binali Yıldırım, buna karşı bazı adımlar atılacağını söylemişti.

Yıldırım, “Adımların diplomatik, siyasi, ekonomik ve güvenlik boyutları olacak” demişti.

Yıldırım ve Erdoğan ‘Yaptırım uygulanacak’ demişti

Henüz referandumda oy verme işlemi sürerken bir açıklama yapan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise referandumun sonucunu ‘tanımayacaklarını’ beyan etmiş, o da ekonomik ve siyasi bazı ‘yaptırımlar’ sıralamıştı.

Sınır kapılarının kapatılacağını söyleyen Erdoğan, “Bundan sonra Kuzey Irak Yerel Yönetimi, bakalım petrolünü hangi kanallarla nereye akıtacak veya nereye satacak? Vana bizde. Vanayı kapattığımız anda o iş de bitti” demişti.

Erdoğan bir diğer açıklamasında ise Barzani’ye şöyle seslenmişti:

Şimdi biz yaptırımlarımızı uygulamaya başladığımız andan itibaren zaten ortada kalacaksın. Bir vanayı kapadığımız anda iş bitti. Bütün geliri meliri hepsi ortadan kalkıyor. TIR’lar Kuzey Irak’a çalışmadığı anda bunlar yiyecek, giyecek bulamayacaklar. Öyle bir duruma gelecekler. Niye? Mecburuz, yaptırım.




Önceki Haber
Bireysel silahlarla işlenen cinayet oranı arttı: 2017'de bin 575 kişi öldü
Sonraki Haber
HDP'li Ayhan Bilgen hakkında verilen tutuklama kararı kaldırıldı