Ana SayfaGüncelTutuklu gazetecilerden mesaj: Özgür günlerde yaşayacağımız bayramların özlemiyle

Tutuklu gazetecilerden mesaj: Özgür günlerde yaşayacağımız bayramların özlemiyle

HABER MERKEZİ – Tutuklu gazetecilere bayram ziyareti yapan CHP Milletvekili Barış Yarkadaş, gazetecilerin mesajlarını da getirdi. Cumhuriyet gazetesi davasında yargılanan Murat Sabuncu mesajında, “Özgür günlerde kimseyi ayırmadan ve ötekileştirmeden mutlulukla yaşayacağımız bayramların özlemiyle” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, Kurban Bayramı’nın nedeniyle Cumhuriyet gazetesi ve Sözcü gazetesi davalarında tutuklu bulunan gazetecilerle cezaevinde görüştü.

Silivri ve Bakırköy cezaevlerine giden Yarkadaş, gazetecilerin morallerinin ve sağlıklarının iyi olduğunu aktardı.

Yarkadaş cezaevinden gazetecilerin bayram mesajlarını da getirdi.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre görüşmede gazeteciler şunları aktardı:

Murat Sabuncu

Kendimi bildim bileli Bayramın 2. günü tüm aile bir araya geliriz. Ne yazık ki 2 bayramdır bugünü ailemden uzak yaşıyorum ama tutuklandığımdan beri beni ve gazetecileri yalnız bırakmayan Türkiye’nin 4 bir yanındaki halkımız, meslektaşlarımız ve CHP milletvekilleri kocaman bir aile olduğumuzu bize hatırlatarak bugünleri moralli geçirmemizi sağladılar. Özgür günlerde kimseyi ayırmadan ve ötekileştirmeden mutlulukla yaşayacağımız bayramların özlemiyle.

Kadri Gürsel

11 Eylül’deki duruşmamızdan ve mahkemenin yargılama sonunda vereceği karardan ne çıkarsa çıksın Türkiye adaletin hakim olduğu ve tüm insanların birlikte yaşamayı sürdürebildiği bir ülkeye dönüşerek bu karanlık günleri geride bırakırsa hakkımızdaki nihayi kararın beraat olacağından kesinlikle eminim. Çünkü biz sadece gazetecilik yaptık ama yaşadığımız bu Türkiye’de gazetecilik faaliyetlerimizden ötürü suçlandık.

Emre İper

Biz güçlüyüz ve içeride de olsam hala düşünüyoruz.

Yarkadaş, Silivri Cezaevi’nde bulunan Sözcü Muhabiri Gökmen Ulu ve Bakırköy Kadın Cezaevi’nde bulunan Sözcü Gazetesi Sorumlu Müdürü Mediha Olgun’un ise tam 100 gündür iddianamelerinin hazırlanmasını beklediklerini söyledi.

Previous post
FEMEN’den Türkiye-Ukrayna maçında Erdoğan protestosu
Next post
OHAL’de cezaevleri: ‘Sürgünlerde ciddi artış var, bir mahpus her ay ayrı bir cezaevine gönderilebiliyor’