Ana SayfaGüncelYüksel’deki eylemin 314. gününde Veli Saçılık: Gözaltındaki avukatlar su ve şekeri kesti

Yüksel’deki eylemin 314. gününde Veli Saçılık: Gözaltındaki avukatlar su ve şekeri kesti

HABER MERKEZİ – Açlık grevini zorla kaldırıldıkları Sincan Cezaevi Kampüsü Hastanesi’nde devam ettiren Nuriye Gülmen ile Semih Özakça eylemlerinin 194. gününde. Yüksel Caddesi’ndeki “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 314. gününde sürüyor. Polisin yine müdahale ettiği eylem öncesi konuşan Veli Saçılık, gözaltına alınan avukatların su ve şekeri kestiğini söyledi.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile ihraç edildikleri işlerine geri dönebilmek talebiyle açlık grevi eylemi yapan tutuklu akademisyen Nuriye Gülmen ve öğretmen Semih Özakça’nın eylemleri 194. gününde.

‘Ev hapsi’nde olan Özakça’nın eşi Esra Özakça’nın açlık grevi eylemi ise 119’uncu günde devam ediyor.

Gülmen ve Özakça’ya destek olmak ve işlerine geri dönmek için kamu çalışanlarının Yüksel Caddesi’nde sürdürdükleri “İşimizi geri istiyoruz” eylemi ise 314’üncü gününe girdi.

Polisin abluka ve engellemelerine karşın İnsan Hakları Anıtı önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler, Konur Sokak’ta bir araya geldi.

Sokak girişini kalkanlarla kapatan polis, eylemcilerin geçişine izin vermedi.

Bunun üzerine Konur Sokak ile Yüksel Caddesi’nin kesiştiği yerde polis kalkanları önünde açıklama yapmak isteyen eylemciler, ‘Nuriye ve Semih’in açlık grevi eylemi 194’üncü gününde’  ‘Nuriye Semih işe geri alınsın’ ve ‘Halkın avukatları onurumuzdur’, ‘Nuriye ve Semih’in avukatları serbest bırakılsın’, ‘Nazife Onay serbest bırakılsın’ yazılı dövizler açtı.

Eylemciler slogan attığı sırada müdahalede bulunan polis, pankartı yırtıp eylemcileri uzaklaştırdı.

Konur Sokak’ta bir açıklama yapan Yüksel direnişçilerinden Veli Saçılık, “Nuriye ve Semih 194 gündür aç. Sadece işlerini geri istedikleri için” dedi.

Nuriye ve Semih’in gözaltına alınan avukatlarına ilişkin de bilgi veren Saçılık, “Nuriye ve Semih’in avukatları da hala gözaltında tutuluyor. Bugün duyduk ki gözaltında açlık grevinde olan avukatlar su ve şekeri kesmiş. Bizlerde burada gözaltı ve işkenceye rağmen direnmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nazilere benzetiliyor: Almanya'da anketlere göre ana muhalefet partisi aşırı sağcı AfD olabilir
Sonraki Haber
Hotmail çöktü: Outlook kullanıcıları maillerine ulaşamıyor