Ana SayfaGüncelYurt katliamında İlçe Milli Eğitim Müdürü ve sahte rapor düzenleyenlere ‘ödül gibi ceza’

Yurt katliamında İlçe Milli Eğitim Müdürü ve sahte rapor düzenleyenlere ‘ödül gibi ceza’

HABER MERKEZİ – Aladağ’da 11’i çocuk 12 kişinin yaşamını yitirdiği, 24 kişinin de yaralandığı yurt katliamının ardından hazırlanan raporda suçlu bulunan İlçe Milli Eğitim Müdürü’ne kınama, denetimde sahte rapor veren iki memura ise birer günlük maaş kesme cezası verildi.

Adana’nın Aladağ ilçesinde 29 Kasım 2016 tarihinde Aladağ Tahsil Çağındaki Talebelere Yardım Derneği Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu’nda çıkan yangında 11’i çocuk 12 kişi yaşamını yitirmiş, 24 öğrenci ise yaralanmıştı.

Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki müfettişler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Aktaş hakkında yürüttükleri idari soruşturmayı tamamladı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre soruşturma neticesinde ailelerin “Bizi yurda yönlendirdi” şikayetine rağmen Aktaş’a kınama cezası verildi.

Hazırlanan müfettiş raporunda, Özel Aladağ Kız Öğrenci Yurdu Müdürü Cuma Ali Genç de suçlu bulundu.

Müdür Genç’in 26 Ekim 2015 tarihli denetim raporunda eksiklik olarak saptandığı halde yurtta yangın tatbikatı yaptırmadığı, yangın eğitimi vermediği, hizmetli ve belletmen görevlendirmediği, bölümleri yerleşim planına uygun kullanmadığı, aşçı çalıştırmadığı, internet odası kurdurmadığı ve ankesörlü telefon bulundurmadığı belirtildi.

Genç’in eksikliği gidermek için verilen 20 günlük süreye uymadığı, altı ay geç yanıt verdiği, izinsiz personel çalıştırdığı ve açılış iznine aykırı faaliyet gösterdiği de ifade edildi.

Ancak bir amiri olmadığı için Genç’e yaptırım uygulanmadı.

Birer günlük maaşları kesilecek

Raporda, yurtta 17 Aralık 2015 ve 26 Mayıs 2016’da denetim yapan Aladağ kaymakamlığının bilgisayar çalışanı Cihan Ünal ve Milli Eğitim Şube Müdürü Davut Gökçeli’nin yangın tatbikatı yapılmadığı halde yangına karşı gerekli önlemler alınmış gibi sahte rapor düzenlediği belirtildi.

İki görevliye de birer günlük maaş kesimi cezası verildi.

Aktaş geçen ay Sarıçam Orhangazi İmam Hatip Ortaokulu’nda öğretmenlik görevine atandı.

İtfayecilere soruşturma izni

Ayrıca Adana Büyükşehir Belediyesi Müdür Vekili Nihat Sarraf  ve Aladağ itfaiyesinden üç kişiye soruşturma izni verildi.

Hazırlanan raporda, yangın anında öğrencilerin ikinci kattan atlamaları sırasında gerekli olan brandaların itfaiye araçlarında bulunmadığı belirtildi.