Ana SayfaÇalışma Yaşamı1 günde iki hekim ve bir tıp öğrencisi intihar etti

1 günde iki hekim ve bir tıp öğrencisi intihar etti

HABER MERKEZİ – Adana, Batman ve İstanbul’da dün iki hekim ve bir tıp fakültesi öğrencisi hayatına son verdi. Türk Tabipler Birliği hekimlerin çalışma koşullarının düzeltilmesi gerektiğini belirtirken, Gazete Karınca’ya konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez de nöbetler ve stresin buna eklenmesiyle sağlık çalışanlarının yıprandığını ve çökme noktasına geldiğini söyledi.


Haber: Hasan Özhan Ünal


Fiziki saldırıların hedefindeki sağlık çalışanları bir yandan da ağır çalışma şartlarının yarattığı travma ve bunun ölüme dek uzanan etkileri ile gündeme geldi.

Dün basına ve sosyal medyaya yansıyan haberlerde ikisi hekim biri de tıp fakültesi öğrencisi olmak üzere 3 kişinin hayatına son verdiği öğrenildi.

İntihar notu: “Bıktım baş ağrılarından”

Batman Bölge Devlet Hastanesinde görevli 39 yaşındaki Kalp Damar Uzmanı Dr. Engin Karakuş, “Bıktım baş ağrılarından” yazan bir notla kendi evinde intihar ettiği belirtildi.

Çukurova Üniversitesi Balcalı Hastanesi’nde görev yapan Pediatri bölümü asistan hekimi Dr. Ece Ceyda Güdemek de Adana’nın Seyhan ilçesinde 6’ncı katta bulunan evinin balkonundan kendini boşluğa bırakarak yaşamına son verdi.

Güdemek’in yakınları genç doktorun çok ağır koşullarda çalıştığını ve 36 saat nöbet tuttuğunu ifade etti.

Maltepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Yağmur Çavuşoğlu’nun ise İstanbul’da intihar ettiği öğrenildi.

TTB: Hekimlerin çalışma koşulları acilen düzeltilmeli

İntiharların ardından yazılı bir açıklama yayınlayan Türk Tabipler Birliği (TTB), “Bu acılar artık yaşanmasın” diyerek, hekimlerin çalışma koşullarının düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

Yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

İnsan yaşamının sorumluluğunu üstlendiğimiz ve onurla sürdürdüğümüz meslek hayatımızda düzelmeyen yoğun ve yorucu çalışma koşulları, uzun süren çalışma saatleri, mesleğimizi uygularken yaşadığımız duygusal fiziksel yüklenmenin getirdiği yıpranma, yetmezmiş gibi şiddete uğrama riskimiz, değersizleştirilen emeğimiz ve mesleki kimliğimiz, güvencesizlikle yaratılan geleceksizlik…

İstanbul Tabip Odası Başkanı: Nöbetler ve stres, hekimleri çöktürüyor

Gazetemize konuşan İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Selçuk Erez de hekimler üzerindeki yoğun çalışma şartlarının yarattığı etkilere uzun sürelerdeki nöbetler ve stresin eklenmesiyle sağlık çalışanlarının yıprandığını ve çökme noktasına geldiğini söyledi.

Fiziki saldırılarla boğuştuklarını da belirten Prof. Erez, hekimlerden hastalarına iyi davranması beklenirken, Sağlık Bakanlığı’nın randevu sisteminin programsızlığının yük bindirdiğini ifade etti.

Erez, kısa süreli randevu sisteminin bir an önce düzenlenmesi gerektiğini kaydetti.


‘Emeklilik finansal kesimin hakimiyeti altında’: Peki, sermaye nasıl ‘BES’leniyor?


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
'Arabuluculuk' haberine yalanlama: 'Erdoğan ve Schröder görüştü ama o konuyu konuşmadı'
Sonraki Haber
Kızılkaya ve Sancılı'ya tahliye: Özgür Gündem davasında tutuklu gazeteci kalmadı