Ana SayfaÇalışma Yaşamı100 gündür eylemde olan DHL işçileri: ‘Kaç gün sürerse sürsün yılmayacağız’

100 gündür eylemde olan DHL işçileri: ‘Kaç gün sürerse sürsün yılmayacağız’

HABER MERKEZİ – TÜMTİS sendikasına üye oldukları ve sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle işten çıkarılan DHL Express işçilerinin Genel Müdürlük binası üzerinde sürdürdüğü eylem 100’üncü gününe girdi. İşçiler kararlı olduklarının mesajını vererek, “100, 200, 300 artık kaç gün sürerse sürsün yılmayacağız. Geri adım atmak yok” dedi.

Türk-İş’e bağlı Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’na (TÜMTİS) üye olduktan sonra ‘bölüm kapatma’ bahanesiyle işten çıkarılan 9 işçinin işlerine geri dönme talebiyle 17 Temmuz’da DHL Expres’in Genel Müdürlük binası önünde başlattığı direniş 100 gündür sürüyor.

İşçiler, 17 Temmuz’dan bu yana DHL Express binası önünde “DHL Express’de işçi kıyımına ve sendika düşmanlığına son!” pankartını açarak eylemlerini sürdürüyor.

Her sabah saat 08.00’de eylem alanına gelerek akşam mesai bitimi olan saat 17.00’ye kadar bekleyişlerini sürdüren işçileri, gün içinde çok sayıda sivil toplum örgütü, siyasi parti ve sendika temsilcisi ziyaret ediyor.

‘Kaç gün sürerse sürsün yılmayacağız’

MA’dan Metin Yoksu’nun haberine göre Sinan Tursun isimli işçi eylemlerinin 100’üncü gününde olmalarına rağmen ilk günün heyecanını ve kararlığını yaşadıklarını dile getiriyor.

Kendilerinde sınıf bilinci oluştuğunu ifade eden Tursun, şunları söylüyor:

Yüzüncü gün olması bize çelik etkisi oluşturuyor. 100, 200, 300 artık kaç gün sürerse sürsün yılmayacağız. Hem bende hem de arkadaşlarımızda bir yılgınlık veya geri adım atmak yok. Bu mücadele zafer ile sonuçlanıncaya kadar sürecek.

Tursun, sonuçta mücadelenin, kazanacak olanın sadece kendilerinin değil işçi sınıfının olacağını söylerken, mücadelelerine herkes tarafından savunulması ve sahip çıkılması gerektiğini de kaydediyor.

‘Asgari ücret alan ambar işçilerinin dayanışması etkileyici’

Berk Kalyoncu isimli işçi ise sürdürdükleri eylemlerine desteklerin güç kattığını belirterek, eylem boyunca kendisini en çok dayanışmanın etkilediğini dile getiriyor.

Kalyoncu, şöyle devam ediyor:

Dayanışmanın içinde beni etkileyen en önemli olay asgari ücret alan ambar işçilerinin oluşturdukları fondur. Kendileri geçinmekte zorlanırken direnişimize destek olmak için kendilerinden ödün vererek işçi sınıfının kazanması için mücadeleye bu şekilde katkı sundular. Bu da 100 gün boyunca beni en etkileyen olay oldu.