Ana SayfaGüncel15 aydır tutuklu: Gazeteci Şerife Oruç tahliye edilmedi

15 aydır tutuklu: Gazeteci Şerife Oruç tahliye edilmedi

HABER MERKEZİ – 15 aydan fazla süredir tutuklu bulunan gazeteci Şerife Oruç, yargılandığı davanın ikinci duruşmasında da tahliye edilmedi.

5 Temmuz 2016 tarihinden bu yana tutuklu bulunan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Muhabiri Şerife Oruç hakkında “örgüt üyesi olduğu” iddiasıyla açılan davanın 2. duruşması görüldü.

Batman 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya gazeteci Oruç ile aynı dosyadan tutuklu sanıklar Emrullah Oruç ve Muzaffer Tunç, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile katılırken, Oruç’un avukatları hazır bulundu.

Kimlik tespiti ile başlayan duruşmada Şerife Oruç, Muzaffer Tunç ve Emrullah Oruç’u gözaltına alan polisler ve Tuba Sert isimli tanık dinlendi.

İlk olarak Tarsus T Tipi Kadın Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Tuba Sert isimli tanık dinlendi. Sert, daha önce verdiği tanık ifadelerinin asılsız olduğunu, 3 kişiyi tanımadığını, mahkeme heyetinin soracağı sorulara da cevap vermeyeceğini söyledi.

Tanık beyanlarından sonra iddia makamı ise verdiği mütalaada eksik hususların giderilmesi, dosya kapsamında bulunan teşhis tutanakları ile mevcut delil durumu, atılı suçun vasıf ve mahiyetini göz önünde bulundurarak, Emrullah Oruç, Muzaffer Tunç ve gazeteci Şerife Oruç’un ayrı ayrı tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Duruşmada savunma yapan avukat Mesut Aydın, iddia makamının tutukluluk halinin devamı talebine itiraz ederek, kuvvetli suç şüphesinin olmadığını, bu nedenle tahliye talebinde bulundu.

Gazeteci Şerife Oruç ile Emrullah Oruç ve Muzaffer Tunç da önceki duruşmada verdikleri savunmayı tekrarlayarak, tahliyelerini istedi.

Savunmalar ardından mahkeme heyeti, tüm sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar vererek, duruşmayı 11 Ocak 2018 tarihine erteledi.

Ne olmuştu?

Gazeteci Şerife Oruç ile aynı araçta bulunan Emrullah Oruç ve Muzaffer Tunç Batman kent merkezinde haber takibine giderken 4 Temmuz 2016 tarihinde gözaltına alınmıştı.

Ertesi gün mahkemeye çıkarılan Oruç ve yanında bulunan iki kişi, “Örgüt üyeliği” iddiasıyla tutuklamıştı.

Öte yandan Şerife Oruç’un gözaltında tutulduğu Batman Emniyet Müdürlüğü’nde çıplak aramaya maruz bırakıldığı belirtilmişti.

Previous post
Gazeteci Zeynep Kuray serbest bırakıldı
Next post
Gerekçe 'seçimlere müdahale': Twitter'dan Sputnik'in tüm reklamlarına engelleme