Ana SayfaGüncel304 gün sonra tahliye olan gazeteci Çelik: Gerçekleri halka taşımaya devam edeceğiz

304 gün sonra tahliye olan gazeteci Çelik: Gerçekleri halka taşımaya devam edeceğiz

HABER MERKEZİ – Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait mailleri haberleştirdikleri gerekçesiyle 304 gündür tutuklu olduğu cezaevinden tahliye edilen gazeteci Ömer Çelik, “Biz gazeteci olarak dün olduğu gibi bugün de gerçekleri halka taşıyacağız” dedi.

Redhack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait mailleri haberleştirdikleri gerekçesiyle 25 Aralık 2016 tarihinde evleri basılarak gözaltına alınan, 24 günlük gözaltı süresinin ardından ise tutuklanan gazeteciler Ömer Çelik, Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat, 304 gündür tutukluluğun ardından bugün ilk kez hakim karşısına çıkmıştı.

Mahkeme Öğreten ile Kanaat’ın tutukluluğunun devamına, Çelik’in ise tahliye karar vermişti.

304 günlük tutukluluğun ardından tahliye olan KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Haber Müdürü Ömer Çelik cezaevinden çıktı.

Çelik’i cezaevi çıkışında Özgür Gazeteciler Sözcüsü Hakkı Boltan ile meslektaşları karşıladı.

Kısa bir açıklama yapan Çelik, diğer meslektaşlarının hala tutuklu olmasından dolayı üzgün olduğunu dile getirdi.

Çelik, “Hükümeti, içine girdiği yolsuzlukları ve gayrimeşru ilişkileri yansıttığımız için yargılandık. Benim tahliye edilmem hatadan dönüldüğü anlamına gelmiyor. Bu yargılamanın halen sürüyor olması ve iki arkadaşımızın halen tutuklu olması bu durumun başlıca göstergesi” diye konuştu.

Bakan Berat Albayrak’ın davaya müdahil olmasının her şeyi gözler önüne serdiğini belirten gazeteci Çelik, “Biz gazeteci olarak dün olduğu gibi bugün de gerçekleri halka taşıyacağız, bundan sonra da bu tutumumuzu sürdüreceğiz. Türkiye başlı başına bir cezaevine dönüştürülmüştür” dedi.


Tutuklu gazeteci Ömer Çelik’in savunmasının tamamı