Ana SayfaGüncel78 yaşındaki tutukluya ‘sevk’: ‘Sise Nine’ üç gün boyunca ring aracına mahkum edildi

78 yaşındaki tutukluya ‘sevk’: ‘Sise Nine’ üç gün boyunca ring aracına mahkum edildi

HABER MERKEZİ – Muş’tan ailesine haber verilmeden Tarsus Cezaevi’ne sürgün edilen 78 yaşındaki Sise Bingöl’ün ring aracıyla 3 gün süren yolculuk sonucu ayaklarının şiştiği ve hastalandığı ifade edildi. Ninesinin kendilerine haber verilmeden Tarsus’a götürüldüğünü söyleyen Bingöl’ün torunu Hüseyin Kanmaz, “Nenemin kimseye bir zararı olmaz, serbest bırakılmasını istiyoruz. Nenem cezaevinde yaşayamaz” diye konuştu.

Muş E Tipi Kapalı Cezaevi’nden Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edilen 78 yaşındaki Sise Bingöl ring aracıyla 3 gün süren yolculuk sonucu hastalandı.

4 Ekim’de birçok tutukluyla birlikte ailesine haber verilmeden sevk edilen Sise Nine’nin torunu Hüseyin Kanmaz, sevkten 1 gün önce cezaevine gittiklerini ancak ninesi ile görüşmesine izin verilmediğini söyledi.

“Bize sürgün edilecekleri konusunda herhangi bir bilgi verilmedi. Sadece durumlarının iyi olduğunu ve herhangi bir sıkıntılarının olmadığını söylediler” diyen Kanmaz, cezaevi yetkililerinin kendilerine sevkten bir hafta sonra haber verdiğini belirtti.

MA’ya konuşan Kanmaz, Bingöl ile 16 Ekim’de telefonla görüştüğünü ninesinin bu yaşında ring aracıyla 3 gün süren bir yolculuğa maruz bırakıldığını söyledi.

‘Ring aracında 3 gün boyunca yolda kaldık’

Sıcak hava ve ring yolculuğunun ninesini zorladığını belirten Kanmaz, Sise ninenin kendisine söylediklerini aktardı:

Nenem 16 Ekim günü bizi telefonlar arayarak, ‘Ring aracında 3 gün boyunca yolda kaldık. Yolculuk uzun sürdüğü için bacaklarım şişti. Bu da beni rahatsız etti. Tarsus’ta hava sıcak bu nedenle zorluk yaşıyorum. Arkadaşlarımdan ayrıldığım için çok üzüldüm’ dedi.

Torun Kanmaz: Artık görüşe ancak 2 ayda bir gidebileceğiz

Muş’ta iken haftada bir görüşe gittiklerini ama Tarsus uzak olduğu için artık ancak 2 ayda bir gidebileceklerini kaydeden Kanmaz devamla şunları aktardı:

Sürgün edilmesi hem bizim için hem de onun için kötü oldu. Buradayken en azından haftada bir kere görüşüne gidip geliyorduk ve ihtiyaçlarını, eksikliklerini karşılıyorduk. Bizi görünce keyfi ve morali yerine geliyordu. Şimdi araya mesafe girince hem bizim için hem de nenem için daha zor oldu.

‘Nenem cezaevinde yaşayamaz’

Cezaevi koşullarının 78 yaşındaki Sise Nine için uygun olmadığına dikkat çeken Hüseyin Kanmaz sözlerine şöyle devam etti:

Nenemin bu yaştan sonra kimseye bir zararı olamaz, serbest bırakılmasını istiyoruz. Kendini bile savunamaz. Nasıl orada kalıyor ve kalacak? Nenem cezaevinde yaşayamaz. Yaşaması çok zor.

Ne olmuştu?

Varto ilçesine bağlı Teknedüzü (Badan) köyündeki evine 6 Nisan 2016’da yapılan baskında gözaltına alınarak tutuklanan 75 yaşındaki Sise Bingöl, 23 Haziran 2016 günü Muş Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tahliye edildi.

3 aylık tutukluluk süreci ve hastalığı göz önünde bulundurularak tahliye edilen Sise Nine’ye, 10 ay sonra görülen duruşmada “Örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek” suçlaması ile 4 yıl 2 ay hapis cezası verildi.

Erzurum İstinaf Mahkemesi tarafından 8 Nisan günü cezasının infazının onaylanmasının ardından, tekrar tutuklanarak Muş E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderilen Sise Nine, 4 Ekim’de Tarsus T Tipi Kapalı Cezaevi’ne sevk edildi.




Önceki Haber
Ekolojik bir 'kıyamete' doğru: Almanya'da uçan böceklerin sayısı yüzde 75 oranında düştü
Sonraki Haber
Muğla'daki ölümlerle ilgili PKK'den açıklama