Ana SayfaÇalışma Yaşamı85 gündür eylemde olan DHL işçileri: ‘Direnişin ateşi içimizi ısıtacak’

85 gündür eylemde olan DHL işçileri: ‘Direnişin ateşi içimizi ısıtacak’

HABER MERKEZİ – TÜMTİS sendikasına üye oldukları ve sendikal faaliyet yürüttükleri gerekçesiyle işten çıkarılan DHL Express işçilerinin Genel Müdürlük binası üzerinde sürdürdüğü eylem 85’inci gününe girdi. Kışın soğuğuna da direnmeye hazırlanan işçiler kararlı: ‘Direnişin ateşi içimizi ısıtacak’.

Türk-İş’e bağlı Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’na (TÜMTİS) üye olduktan sonra ‘bölüm kapatma’ bahanesiyle işten çıkarılan 9 işçinin işlerine geri dönme talebiyle 17 Temmuz’da DHL Expres’in Genel Müdürlük binası önünde başlattığı direniş 85 gündür sürüyor.

Yazı geride bırakıp kışı karşılamaya hazırlanan işçiler kar, fırtına, soğuk demeden mücadeleye devam edeceklerini mesajını veriyor.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan işçilerden Ferhat Sönmez, zor hava şartlarının kendilerini beklediğini ama ne olursa olsun direnmeye devam edeceklerini vurguladı.

“Sendika haktır, işçiler korkmadan üye olsun”

“İlk günün enerjisi ile her sabah saat 08.00’da buraya gelip, akşama kadar burada bekliyoruz” diyen 2 çocuk babası Sönmez, bugüne dek uluslararası sendikal örgütlerin de katılımıyla üç geniş kapsamlı basın açıklaması yaptıklarını söyledi.

İşçilerin her geçen gün sendikalaştıklarını ifade eden Sönmez, DHL yönetimin ise buna karşın baskıları arttırdığını kaydetti.

DHL yöneticilerin özellikle terfilerde sendikalı işçileri seçmediğini söyleyen Sönmez, yönetimin işçilere “Sendikadan istifa ederseniz terfi edebilirsiniz” dediğini aktardı.

Sönmez işçilere seslenerek sendikanın bir hak olduğunu ve işçilerin korkmadan sendikalı olması gerektiği çağrısını yaptı.

“Katkılar sürdükçe mücadele zaferle sonuçlanacaktır”

İşçilerden iki çocuk babası Serkan Yıldız, aylık bin 530 TL ev kredisi ödediğini ve işsizlik maaşı ile geçinmekte zorlandıklarını dile getirdi.

Yıldız, uzun soluklu mücadeleyi göze aldıklarını belirterek şöyle konuştu:

Ambar işçileri bize maddi olarak destek oluyor. Direnişteki işçilere bu şekilde katkılar sürdükçe birçok mücadele zaferle sonuçlanacaktır. Önümüz kış ama biz burada üşümeyeceğiz direnişin ateşi içimizi ısıtacak.

Kendilerine 200 metre uzaklıktaki Kod-A işçileri ile dayanışma içinde olduklarını da belirten Yıldız, işçilerin birlik olması halinde her zaman kazanacaklarını söyleyerek dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Ne olmuştu?

DHL Express Atatürk Havaalanı Şubesi’nde çalışan 2 işçi, Türk-İş’e bağlı Tüm Taşıma İşçileri Sendikası’na (TÜMTİS) üye oldukları için “bölüm kapatma” gerekçesiyle 9 Haziran Cuma günü işten çıkarılmıştı.

İşçiler bu durumu protesto etmek için 12 Haziran’da DHL Expres’in Güneşli’de bulunan Genel Müdürlük binası önünde basın açıklaması yapmış ve ardından aralıklar ile 7 işçi daha işten çıkarılmıştı.

İşten çıkarılan toplam 9 işçi, işlerine geri dönme talebiyle 17 Temmuz’da DHL Expres’in Genel Müdürlük binası önünde direnişe başlamıştı.