Ana SayfaDünyaABD Konsolosluk çalışanının tutuklanmasının ardından eşi ve oğlu da gözaltında

ABD Konsolosluk çalışanının tutuklanmasının ardından eşi ve oğlu da gözaltında

HABER MERKEZİ – ABD ile Türkiye arasında yaşanan ‘vize krizi’ne neden olarak gösterilen ABD konsolosluk çalışanı Metin Topuz’un eşi ve oğlu gözaltına alındı.

Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasındaki ‘vize krizi’ne neden olarak gösterilen ABD Konsolosluğu çalışanı Metin Topuz’un eşi ve oğlu gözaltına alındı.

Topuz’un eşi ve oğlunun sorguda olduğu öğrenildi.


ABD Konsolosluk görevlisi ‘casusluk’tan tutuklandı


Ne olmuştu?

Firari eski savcı Zekeriya Öz ile irtibatı tespit edildiği iddia edilen ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu görevlisi Metin Topuz 4 Ekim’de tutuklanmıştı.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği dün akşam saatlerinde, yaptığı duyuruda Türkiye’de göçmen olmayan vize hizmetlerinin süresiz askıya alındığını açıklamıştı.

Açıklamada, “Son zamanlarda yaşanan olaylar, ABD Hükümeti’ni, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin ABD Misyonu’nun tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, Büyükelçiliğimiz ve Konsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, Türkiye’deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetleri askıya alınmıştır” denilmişti.


ABD, Türkiye’den yapılan vize başvurularını askıya aldı


Bu gelişmenin hemen ardından da Türkiye’den benzer bir açıklama yapılmıştı.

Açıklamada, “Son zamanlarda yaşanan olaylar, Türk hükümetini, ABD hükümetinin Türk misyonlarının tesislerinin ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini yeniden değerlendirmek zorunda bırakmıştır. Söz konusu değerlendirme sürecinde, ABD’deki büyükelçiliğimize ve başkonsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla, şu andan itibaren geçerli olmak üzere, ABD’deki tüm misyonlarımızdaki ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemleri askıya alınmıştır. Söz konusu uygulama etiket vizenin yanısıra e-Vize ve sınırda bandrol vize uygulamalarını da kapsamaktadır” denilmişti.