Ana SayfaDünyaABD’de kürtaj yasasını sertleştiren tasarı onaylandı

ABD’de kürtaj yasasını sertleştiren tasarı onaylandı

HABER MERKEZİ – Amerikan Temsilciler Meclisi, hamileliğin 20’nci haftasından sonra kürtajın yasaklanmasını öngören yasa tasarısını onayladı. Bu sürenin ardından kürtaj yapan doktorlar para ya da 5 yıla kadar hapis cezası alacak.

Amerikan Temsilciler Meclisi’nde dün yapılan oylamada muhafazakar Cumhuriyetçi milletvekilleri kürtaj yasasını sertleştiren düzenlemeyi kabul etti.

Bu yeni yasaya göre hamileliğin 20’nci haftasından sonra kürtaj yapılması yasak olacak.

DW Türkçe’de yer alan habere göre 20’inci haftadan sonra kürtaj yapan doktorlar para ya da beş yıla kadar hapis cezası ile karşı karşıya kalacak.

Buna göre sadece tecavüz, ensest ya da annenin yaşamının tehlikede olduğu durumlarda istisna olarak kürtaj yapılabilecek.

Trump yasayı destekliyor

Yasa tasarısı 234 Cumhuriyetçi milletvekilinin “evet” oyu ile onaylandı. Aralarından sadece 2 milletvekili tasarıya karşı çıktı.

Muhalefetteki demokrat milletvekilleri ise tasarıya neredeyse firesiz “hayır” oyu verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, bu tasarıyı destekliyor.

Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre Kongre‘nin her iki kanadından da tasarıya onay verilmesi durumunda Trump yasayı imzalayacak.

Son olarak senatonun kararından geçecek ancak burada çoğunluğun sağlanmama ihtimali yüksek. Çünkü Ancak Senato’da çoğunluğun sağlanmasının garanti olmadığına dikkat çekiliyor. Senato’da Cumhuriyetçilerin 60 oy alması gerekiyor ancak sadece 52 sandalyeye sahipler.

Kürtaj 1973’te yasallaşmıştı

Ülkede kürtaj Yüksek Mahkeme’nin aldığı bir kararla 1973’te yasal hale gelmişti.

Fakat ülkenin muhafazakar kesimi hala kürtaja karşı çıkıyor.