Ana SayfaDünyaABD’den İdlib operasyonu açıklaması

ABD’den İdlib operasyonu açıklaması

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Bugün İdlib’de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek. İdlib’in içi bizim dışı Rusya korumasında olacak” diyerek fiilen başladığını duyurduğu İdlib operasyonuna ilişkin ABD’den açıklama geldi. Pentagon’un Ortadoğu Masası Sözcüsü Eric Pahon, operasyonu “desteklediklerini” söyledi.

Suriye’de ‘savaş sahası’ndaki bölgesel ve uluslararası bütün güçlerin konumladığı merkezlerden biri olan, Türkiye’nin daha önce desteklediği kimi grupların da yer aldığı İdlib’e operasyon ‘fiilen’ başlamıştı.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan dün operasyonla ilgili “Bugün İdlib’de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek. Henüz askerimiz İdlib’te değil, Özgür Suriye Ordusu orada. İdlib’in içi bizim dışı Rusya korumasında olacak” açıklamasında bulunmuştu.

ABD’den de konuya ilişkin açıklama geldi.

Pentagon’un Ortadoğu Masası Sözcüsü Eric Pahon, İdlib’in El-Kaide’nin güvenli alanı haline geldiğini söyledi ve harekata destek verdiklerini söyledi.

Pahon, “NATO müttefikimiz Türkiye’nin sınırlarını koruması ve terör örgütlerinin güvenli bölgeler oluşturmalarını engelleme çabalarını destekliyoruz” dedi.

Pahon, ABD’nin şu aşamada İdlib’deki operasyona katılmadığını belirtti.


Operasyon ‘fiilen’ başladı, Erdoğan böyle takdim etti: İdlib’in içi bizim dışı Rusya’nın