Ana SayfaGüncelAhmet Türk’ten Talabani için başsağlığı mesajı: Hayalini gerçekleştirmeliyiz

Ahmet Türk’ten Talabani için başsağlığı mesajı: Hayalini gerçekleştirmeliyiz

HABER MERKEZİ – Kürt siyasetçi Ahmet Türk, yaşamını yitiren YNK Lideri Celal Talabani için baş sağlında bulundu. Türk, “Mam Celal Kürt halkının birliği için çok çaba gösterdi. Bu onun hayaliydi. Birlikteliğimizi sağlamalıyız” dedi. HDP ve DBP de yayımladıkları taziye mesajında Kürt halkına başsağlığı diledi.

Kürt siyasetçi Ahmet Türk yaşamını yitiren Eski Irak Cumhurbaşkanı ve Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Genel Sekreteri ve kurucusu Celal Talabani için başsağlığında bulundu.

Mezapotamya Ajansı’nda yer alan habere göre Türk, Talabani ile 35 yıllık bir tanışıklığının olduğunu belirterek, “Kürt halkı için acı bir gün” dedi.

Türk şunları söyledi:

Kürdistan tarihinde Talabani’nin yeri başkaydı. Demokrasiye olan inancı ile onurlu bir kişiydi. Kürt halkının geleceği için çok hizmet etti.

Çok defa misafiri olduk. Her şekilde halkına hizmet etti. 1993 yılında barış için Başkan Abdullah Öcalan’ın yanına gitmiştik. Ateşkesi sağladık o dönem.  Hasta olduğu zaman da yanına gittim. Fakat şimdi cenaze törenine, hakkımda yurt dışı yasağı bulunduğu için katılamıyorum. Değerli kardeşim ve arkadaşımın cenaze merasimine katılamıyorum.

Ortadoğu’da kötü bir durum söz konusu. Kürtler eğer birlikteliğini yakalayamazlarsa daha kötü bir duruma doğru sürüklenecekler. Mam Celal bunun için uğraşıyordu. Kendisi katılamazsa bile partisi bu çalışmalara katılıyordu. Güney Kürdistan’ın dostu olduğunu söyleyenlerin bugün yapılan referanduma nasıl yaklaştığını görüyoruz. Kürt siyasetçiler de bunu gözden geçirmeli. Birliğimizi sağlamalıyız. Birliktelik Mam Celal’in hayaliydi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) de Talabani için başsağlığı mesajı yayınladı.

HDP’nin mesajı şöyle:

Bir süredir yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle Berlin’de tedavi gören Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin Kurucusu, Genel Sekreteri ve 6’ncı Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabanî’nin hayatını kaybetmesinden dolayı büyük bir üzüntü içindeyiz. Kürt halkının içinden geçtiği tarihsel süreçte, ortaya koyduğu emek ve azimle halklara miras olarak değerli bir mücadele deneyimi bırakan Mam Celal’in yokluğu bölge halkları için büyük bir eksiklik olacaktır.
Onun bizlere devrettiği mücadele deneyiminin bilinciyle, Kürt halkının yaşadığı coğrafyalarda temel haklarına ulaşıncaya kadar demokratik mücadeleyi sürdürecek, Mam Celal’i bu mücadelenin unutulmaz kahramanlarından biri olarak yad edeceğiz. Bütün hayatını Kürt halkının özgürlük mücadelesine adayarak tarihteki onurlu yerini alan Mam Celal’e Allah’tan rahmet diliyor, ailesine, Kürt halkına ve tüm bölge halklarına başsağlığı diliyoruz.
Mam Celal, dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Kürt halkı başta olmak üzere eşitlik ve özgürlük mücadelesini sürdüren bütün halkların kalbinde yaşayacaktır.
DBP tarafından yayımlanan mesajda ise şu ifadeler yer aldı:
Kürdistan Yurtsever Birliği (KYB) Lideri Celal Talabani’nin aramızdan ayrılışını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. Mam Celal Dört parça Kürdistan’ın özgürlük mücadelesinde büyük bir çabanın sahibi aynı zamanda sürdürücüsüydü. En büyük hayali Kürdistan halkının ulusal birliğiydi. Mam Celal bugün hayata gözlerini yummuş olsa da vermiş olduğu özgürlük mücadelesiyle Kürdistan halkının yüreğini bir güneş gibi ısıtmaya, yollarını aydınlatmaya ve umutlarını beslemeye devam edecektir. Ailesine, yakınlarına ve Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz. Anısı mücadelemizde her daim yaşayacaktır.