Ana SayfaGüncelAkademisyenleri tehdit eden Sedat Peker hakkında ‘zorla getirme’ kararı

Akademisyenleri tehdit eden Sedat Peker hakkında ‘zorla getirme’ kararı

HABER MERKEZİ – ‘Bu Suça ortak olmayacağız’ bildirisine imza atan ‘Barış İçin Akademisyenler’ inisiyatifi üyelerini, “oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız” sözleri ile tehdit eden suç örgütü lideri Sedat Peker hakkında, yargılandığı davada ‘zorla getirme’ kararı çıkartıldı.

‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiride imzası bulunan akademisyenleri, “oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız” şeklinde sözleriyle tehdit ettiği için yürütülen soruşturma kapsamında Sedat Peker hakkında dava açılmıştı.

Tehdit davasının üçüncü duruşması Kartal’daki İstanbul Adliyesi 20’nci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Suç örgütü liderliğinden hüküm giymiş Sedat Peker davaya katılmazken, üçüncü kez duruşmaya gelmeyen Peker’i avukatı temsil etti.

Duruşmaya ‘Barış Akademisyenleri’ ve avukatları katıldı.

Akademisyenlerin avukatı Meriç Eyüboğlu, Peker’in rahatsızlığıyla ilgili sunulan dilekçenin usüle uygun olmadığını ve hakkında yakalama kararı çıkartılarak kendilerine de bilgi verilmesini talep etti.

Sedat Peker’in avukatının savunmasının ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Peker’in sonraki duruşmaya ‘zorla getirilmesi’ne karar vererek, duruşmayı 27 Nisan 2018’e erteledi.

Ne olmuştu ?

Sedat Peker, ‘Bu suça ortak olmayacağız’ başlıklı bildiriye imza atan akademisyenleri şu ifadelerle tehdit edip, hedef göstermişti:

Eğer ki benim fikrimi sorarsanız; kendi can sağlığınız için siz bu devleti batırmaya uğraşmayın. Oluk oluk kanlarınızı akıtacağız ve akan kanlarınızla duş alacağız.