Ana SayfaGüncel‘AKP’li belediyeler dahil tüm belediyelere müfettiş gönderilecek’

‘AKP’li belediyeler dahil tüm belediyelere müfettiş gönderilecek’

HABER MERKEZİ – İstanbul için “Biz bu şehre ihanet ettik, hala da ediyoruz” diyen AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinin istişare toplantısında, imar uygulamalarıyla ilgili tüm belediyelere İçişleri Bakanlığı’nın müfettiş göndereceğini söylediği belirtildi. Erdoğan’ın teftişte iktidar-muhalefet ayrımı yapmayacaklarını da belirttiği öne sürüldü.

AKP İstanbul İl Başkanlığı’nda önceki gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bazı bakanlar, parti yöneticileri, milletvekilleri, il yöneticileri ve ilçe belediye başkanlarının katıldığı bir toplantı yapıldı.

3.5 saat sürdüğü belirtilen toplantıda Erdoğan’ın iktidar-muhalefet ayırmaksızın belediyelerin imar uygulamalarına dönük büyük bir “teftiş operasyonu” başlatacaklarını açıkladığı öne sürüldü.

Hürriyet’ten Nuray Babacan’ın haberine göre Erdoğan, imar uygulamalarıyla ilgili tüm belediyelere İçişleri Bakanlığı’nın müfettiş göndereceğini söyledi.

Erdoğan, “Kesinlikle yasalara uymayan, kayırma gibi bir durum varsa gereken yapılacak. Bunlara müsaade etmeyiz. Belediyelere aktarılan payların kullanımı vesaire, hepsine bakılacak” dedi.

Habere göre 2019’daki yerel seçime işaret eden Erdoğan, “İşimiz çok zor arkadaşlar. Bireysel çekişmeleri bir tarafa bırakın, ne yapacaksak birlikte yapacağız” mesajı verdi.

‘Biz bu şehre ihanet ettik’

21 Ekim’de Şehir ve STK Zirvesi’nde konuşan Erdoğan, İstanbul’a ihanet ettiklerini, kendisinin de bundan sorumlu olduğunu belirterek, “Kadim şehirlerin en önemli güzelliği, ana karakterlerini kaybetmeden yeniyi bünyelerinde eritmesi, özlerinden katarak yeniden yoğurmasıdır. İstanbul bu açıdan gerçekten müstesna bir şehirdir. Ama biz bu şehrin kıymetini bilmedik, biz bu şehre ihanet ettik, hala da ihanet ediyoruz, ben de bundan sorumluyum” demişti.


Erdoğan’la görüşen Gökçek: Cumartesi günü istifa edeceğim