Ana SayfaDünyaAP’deki taciz iddiaları bağımsız bir komiteyle soruşturulacak

AP’deki taciz iddiaları bağımsız bir komiteyle soruşturulacak

HABER MERKEZİ – Avrupa Parlamentosu, kendi bünyesi içinde gerçekleşen cinsel taciz olaylarını araştırması için dışarıdan bir komiteyi görevlendirmeye hazırlanıyor.

Avrupa Parlamentosu’nun (AP) kadın çalışanları geçen hafta, AP üyesi bazı erkek vekiller tarafından cinsel saldırıya maruz kaldıklarını açıklamıştı.

Bu konunun gündeme gelmesinin ardından milletvekilleri onayladıkları bir karar teklifiyle parlamento yönetimini “cinsel taciz iddialarını acilen ve etraflıca soruşturmaya” çağırdı.

DW Türkçe’de yer alan habere göre milletvekilleri araştırma için bağımsız uzmanlardan oluşan bir komitenin görevlendirilmesini istedi.

Milletvekillerinin sunduğu teklifte, çoğunlukla genç yaşta olan ve maruz bırakıldıkları taciz olayını şikayet etmekten çekinebilecek çalışanların durumuna dikkat çekildi.

Ayda ortalama bir personelden şikayet alındı

Avrupa Parlamentosu Başkanı Antonio Tajani, konunun kamuoyuna yansımasının ardından yaptığı açıklamada suçlamaların şoke edici olduğunu belirterek, Meclis Başkanlığının acilen konuyla ilgileneceğini bildirmişti.

Avrupa Birliği’nin 32 binle en fazla çalışana sahip kurumu Avrupa Komisyonu Çarşamba günü yaptığı açıklamada son beş yılda ayda ortalama bir kez personelden ‘uygunsuz davranış’ şikayeti aldıklarını bildirmişti.