Ana SayfaGüncelATK’de teşhise katılan avukat açıkladı: ‘Muğla’da ölenlerin vücudunda çatışma izi yok’

ATK’de teşhise katılan avukat açıkladı: ‘Muğla’da ölenlerin vücudunda çatışma izi yok’

HABER MERKEZİ – Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Toparlar Şelalesi yakınında gerçekleşen operasyonda 5 PKK’linin öldürüldüğü açıklanmıştı. Ailelerin başvurusu üzerine Adli Tıp Kurumu’nda teşhise katılan avukat Günfer Karadeniz, “Bırakın herhangi bir izi kurşun izi bile görünmüyor. Ben bir tane yara izi bile göremedim. Nasıl öldükleri muamma bu insanların. Kimlikleri hâlâ tespit edilmemiş” dedi.

Muğla’nın Köyceğiz ilçesinde, çatışmada öldürüldükleri ve PKK’li oldukları açıklanan 5 kişi ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı.

Avukat Günfer Karadeniz, bir ailenin başvurusu üzerine Adli Tıp Kurumu’nda teşhise katıldı.

5 cenazeyi de teşhis sırasında görebildiklerini ifade eden Karadeniz, cenazelerde çatışma izi olmadığını söyledi.

Gazete Duvar’dan Nurah Pehlivan’a konuşan Karadeniz, şunları söyledi:

Bırakın herhangi bir izi kurşun izi bile görünmüyor. Ben bir tane yara izi bile göremedim. Nasıl öldükleri muamma bu insanların. Kimlikleri hâlâ tespit edilmemiş. Vücutlarına baktım çatışmada ölen insanların vücutlarında en azından bir çapak izi olur bir şey patlar, bir yerine çarpar, kanar kanatır. Ama buna dair hiçbir şey yok, yani vücutlarında yara bere izi göremedim. Dolayısıyla çok tuhaf bir durum. Aileler tek tek baktı. Onlarla beraber bir inceleme yaptım ancak ben bugüne kadar böyle bir şeyle karşılaşmadım. Çatışmada ölen insanların vücutlarındaki bulguyu görmedim ben. Çatışma olduğunda kurşun gelmese bile çapak gelir. Gelir kaşına saplanır, vücudunun bir yerlerinde ufak tefek yaralar olur. Şu anda gözaltında olanların yüzünde gözünde olan yaralar kadar bile iz yok düşünün. Bir baba kendi çocuğunun kafasının arkasında beni olduğu için cesetlerin arka kısımlarına da baktı Birisinin gözünde boz vardı, beyazlaşmıştı. Doğumda olmuş olabilir sonradan olmuş olabilir ama olay esnasında değil kesinlikle. Belki ailelerin tanıması için bir ipucu olabilir diye söylüyorum.

Öte yandan Muğla’da darp edilip çırılçıplak soyulan, ters kelepçe ile yere yatırılarak gözaltına alınan 7 kişinin de kimlikleri netleşti.

Muğla Emniyet Müdürlüğü tarafından aileleri aranan 7 kişinin isimlerinin Ekrem Altay, Veysi Şengil, İsmail Bozdağ, Velat Asan, Mehmet Can Yiğiner ile Mustafa Yiğiner kardeşler ve kuzenleri Adnan Yiğiner olduğu belirtildi.

Önceki gün gözaltına alınan 7 kişiden Veysi Şengil ve Ekrem Altay avukatlarıyla önceki görüşen avukat Günfer Karadeniz, gözaltındakilerin ayaklarında ayakkabı bile olmadan hücrelerde tutulduklarını söyledi ve gözaltına alınanların vücutlarında kırık ve morluklar olduğunu belirtmişti.




Önceki Haber
Aydın'da yakılmış halde bir kadın cenazesi bulundu
Sonraki Haber
Ankara Katliamı'nda yaşamını yitirenleri anmaya da izin yok: Biber gazı, plastik mermi, gözaltı