Ana SayfaGüncelAyhan Bilgen yeniden HDP Sözcüsü oldu

Ayhan Bilgen yeniden HDP Sözcüsü oldu

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Osman Baydemir, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında, önceki parti sözcüsü Ayhan Bilgen’in tutuklanmasından dolayı devraldığı bu görevi bugün itibariyle yeniden Bilgen’e devrettiğini açıkladı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Osman Baydemir, partisinin grup toplantısında, HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen’in yeniden parti sözcülüğüne geldiğini açıkladı.

Baydemir, görev değişimini şöyle açıkladı:

Parti sözcümüz rehin tutulmuştu. Büyük bir onurla şu kürsüde sizlere hitap ederken şunu ifade etmiştim: Ne olursa olsun HDP bu bayrağı yere düşürmeyecek. Bayrağı yere düşürmedik. Onurla taşıdık. Nasıl ki gururla o bayrağı aldıysak müsaadenizle bugün gururla ve onurla parti sözcülüğü bayrağını esas taşıyıcısı olan adı gibi Ayhan soyadı gibi Bilgen olan arkadaşıma devretmenin haklı gururunu yaşıyorum.

Ayhan Bilgen 8 ay tutuklu kalmıştı

HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, 29 Ocak’ta Ankara Esenboğa Havaalanı’nda gözaltına alınarak Diyarbakır’a getirilmiş, Cumhuriyet Başsavcılığı’ndaki ifade işlemlerinin ardından tutuklama talebiyle sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce “adli kontrol” ve yurt dışına çıkış yasağı kararı verilerek serbest bırakılmıştı.

Soruşturmayı yürüten savcının itirazı üzerine Bilgen, 31 Ocak’ta tutuklanmıştı.

8 ay boyunca tutuklu kalan Ayhan Bilgen, 8 Eylül’de tahliye edilmişti. Tahliyesinden 10 gün sonra ise hakkında yeniden tutuklama kararı çıkartılmıştı.

 

Tutuklama kararı ise Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kaldırılmıştı.