Ana SayfaGüncelBahçeli’den iki ‘teklif’: Üniversite sınavını tamamen kaldıralım, Barzani’yi yakalayıp getirelim

Bahçeli’den iki ‘teklif’: Üniversite sınavını tamamen kaldıralım, Barzani’yi yakalayıp getirelim

HABER MERKEZİ – “Türk gençliği akıllı ve imanlıdır” diyen MHP lideri Devlet Bahçeli, hükümete üniversite sınavını tamamen kaldırma teklifinde bulundu. Bahçeli ayrıca Kürdistan Bölgesi’ndeki gelişmelere değinerek de “Gerekirse Barzani yakalanıp getirilmeli” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu.

Gündemdeki konulara değinen Bahçeli, üniversiteye giriş için açıklanan yeni sınav sistemini eleştirdi.

MHP lideri hükümete, “Geleceğimizi kurtarmanın tam vaktidir. Hükümete teklifimiz şudur; Gelin üniversite sınavını tamamen kaldıralım. Anadolu’nun mazlum çocuklarına tüm imkanları sunalım” teklifinde bulundu:

Türk gençliği akıllıdır, ahlaklıdır, çalışkandır, imanlıdır, inançlıdır. Fırsat verilsin, dünyayı yerinden oynatacak irfan ve iradeye sahip olduğunu gösterir. İşgale karşı, istilaya karşı çelik gibi bir kuvvet istiyorsak Türk gençliğine bakmamız kafidir. İmkansızlıklara direnen Türk gençliğinin önündeki engelleri kaldıralım. Türk gençliğine inanıyorum, hepsine güveniyorum.

Bahçeli’nin gündemindeki bir diğer konu ise Irak’ta bağımsızlık referandumuna giden Kürdistan Bölgesi’ndeki gelişmelerdi.

OHAL’in uzatılması ve Kürdistan Bölgesi’ne yaptırım tavsiyesinin çıktığı Milli Güvenlik Kurulu (MGK) kararlarının kendileri açısından ‘olumlu’ olduğunu da vurgulayan MHP lideri, şunları dile getirdi:

Kerkük’te PKK’nın konuşlanma teşebbüsü Türkiye için alarmdır. Keskin bir şekilde müdahale edilmesi hususunda her ihtimal planlanmalıdır. MGK ile Dışişleri Bakanlığı’nın dünkü açıklamaları bizim nezdimizde olumludur. Gerekirse Barzani yakalanıp getirilmeli. Gerekirse askeri girişim havadan ve karadan korkusuzca başlatılmalıdır.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kar 17 köy yolunu kapattı
Sonraki Haber
Gazeteci Oğuz Güven hakkında 12 yıla kadar hapis istemi