Ana SayfaDünyaBarzani: 1 Kasım’dan itibaren başkanlığı bırakıyorum

Barzani: 1 Kasım’dan itibaren başkanlığı bırakıyorum

HABER MERKEZİ – Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin, bugün Kürdistan Parlamentosu’nda okunan mektubunun içeriğinde, “1 Kasım 2017 tarihinden itibaren Bölge Başkanlığı görevinden ayrılıyorum” ifadesi yer aldı. Ayrıca Barzani’nin yetkilerinin hükümet, parlamento ve Adalet Konseyi’ne devredilmesi kararı da Kürdistan Parlamentosu’nda yapılan oylama sonucunda oy çokluğuyla kabul edildi.

Irak Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesud Barzani’nin 1 Kasım’da görevi bırakacağı iddia edilmişti.

Barzani’nin parlamentoya gönderdiği mektupta başkanlık yetkilerinin parlamento ve Kürdistan Bölgesi hükümeti arasında dağıtılmasını önerdiği de Rudaw tarafından aktarılmıştı.

Aynı zamanda Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) Genel Başkanı da olan Barzani’nin, bugün Kürdistan Parlamentosu’nda okunan mektubunun içeriği açıklandı.

Mektupta şu ifadelerin yer aldığı öğrenildi:

12 Ağustos 2017 tarihinde Bölge’nin 128’inci maddesine göre, parlamento ve Bölge Başkanlığı seçimlerinin 1 Kasım 2017 tarihinde yapılmasını istedik. Ama siyasi, gündelik ve teknik sorunlar ile adaylık için kimsenin başvurmaması üzerine Seçim Komisyonu seçimler için hazırlık yapmadı. 24 Ekim 2017 tarihinde ise Güney Kürdistan Parlamentosu, hükümet ve parlamentonun görev süresini uzattı.

1 Kasım 2017 tarihinden itibaren Bölge Başkanlığı görevinden ayrılıyorum. Bölge Başkanlığı görev süresi de uzatılmamalıdır. Bölge Başkanlığı makamından dolayı siyasi boşluk oluşmaması için parlamento bir an önce toplanmalı ve konuyu çözüme kavuşturmalıdır. Ben de Peşmerge Mesud Barzani olarak milletimizin içerisinde ve aziz Peşmergelerle halkımızın doğal hakları için mücadele etmeye ve milletimizin kazanımlarını korumaya devam edeceğim.

Barzani’nin yetkileri hükümet, parlamento ve Adalet Konseyi’ne devredildi

Kürdistan Parlamentosu’nda “Kürdistan Bölge Başkanlığı” sistemi de lağvedildi.

Parlamentoda bugün yapılan oylamada, Mesud Barzani’nin yetkilerinin Parlamento Başkanlığı, Hükümet ve Adalet Yüksek Konseyi’ne devredilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nuriye Gülmen'in babası: Düşünme kabiliyeti duruyor ama fiziken çökmüş
Sonraki Haber
Suudi Arabistan'da kadınlara stad yasağı kalkıyor