Ana SayfaGüncel‘Bedeli ağır olur demedim’ diyen Erdoğan: 3 belediye başkanın istifasını vereceğine inanıyorum

‘Bedeli ağır olur demedim’ diyen Erdoğan: 3 belediye başkanın istifasını vereceğine inanıyorum

HABER MERKEZİ – Ankara, Bursa ve Balıkesir büyükşehir belediye başkanlarından istifalarını istediğini belirten Erdoğan’ın istifaların gerçekleşmemesi durumunda “neticenin ağır olacağını” söylediği belirtilmişti. Nijerya Cumhurbaşkanı Buhari ile düzenlediği basın toplantısında ise Erdoğan, “Bedeli ağır olacak demedim, gereği neyse o yapılacak dedim. Üç belediye başkanının da en kısa sürede istifasını vereceğine inanıyorum” dedi.

Polonya dönüşü uçakta gündemdeki konulara ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın  Ankara, Bursa ve Balıkesir büyükşehir belediye başkanlarından istifalarını istediğini ve istifaların gerçekleşmemesi durumunda “neticenin ağır olacağını” söylediği belirtilmişti.

Erdoğan, Türkiye’ye ziyaret gerçekleştiren Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile düzenlediği ortak basın toplantısında da konuya ilişkin açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, belediye başkanları ile ilgili ‘istifa etmezlerse beledi ağır olur’ sözlerini açması yönünde soru soran gazeteciye şu yanıtı verdi:

Çok tehlikeli sorular soruyorsun. Bedeli ağır olacak demedim, gereği neyse o yapılacak dedim. Şu an 3 belediye başkanımız istifalarını verdiler, 3 belediye başkanımız daha var. Onların da istifalarını en kısa zamanda vereceğine inanıyorum. İstifayı vermelerinin onlar da hazırlığı içindeler. Gereği ne ise yapılacaktır. Kurullarımız bu konu ile ilgili kararını vermişlerdir. Bu karar sürecini biz kendileri ile de değerlendirdik. Burada böyle bir adımın atılması gereğini söyledik. Biz sıradan bir parti değiliz. Bu bir davadır. Onlar da bize kalmadan gereğini yaparlar, yapmaları da lazım.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Serra Yılmaz 'Cebimdeki Yabancı' ile bu kez yönetmen koltuğunda
Sonraki Haber
‘Hakan Fidan ve Kasım Süleymani Kerkük harekatına katıldı’ iddiası