Ana SayfaGüncelBilgen: Öcalan’la görüş engeli bir provokasyondur

Bilgen: Öcalan’la görüş engeli bir provokasyondur

HABER MERKEZİ – HDP Sözcüsü Ayhan Bilgen, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarına dikkat çekerek, “Avukat ve ailesi ile görüşmesini engellemek bir provokasyondur. Barışın gecikmesini engellemektir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Van İl Örgütü 2. Olağan Kongresi’nde konuşan Parti Sözcüsü Ayhan Bilgen, PKK lideri Abdullah Öcalan’ın cezaevi koşullarına dair açıklamalarda bulundu.

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın sosyal medyada Öcalan’ın yaşamını yitirdiği yönünde iddialar olduğunu belirterek yaptığı açıklamayla durumu yalanlaması üzerine yeninden tartışılmaya başlanan Öcalan’ın cezaevi koşullarına dikkat çeken Ayhan Bilgen, Öcalan’la görüşmenin engellenmesinin ‘provokasyon olduğunu’ vurguladı:

Dünya alem biliyor ki Sayın Öcalan ile yapılan görüşmeler, devletin beklentisi ve izni ile yapılıyordu. Elbette sorunların siyasetle diyalogla çözülmesini istemek bir özgüven meselesidir. Ama süreçten farklı bir şey beklemek bu işi çıkmaza sokar. Şimdi bırakın barışa dair bir rol üstlenmek, en tabi hakları avukat ve ailesi ile görüşmesini engellemek bir provokasyondur. Barışın gecikmesini engellemektir.

Ne olmuştu?

PKK lideri Abdullah Öcalan, tutulduğu İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde, 27 Temmuz 2011’den beri avukatları ile, 5 Nisan 2015 tarihinden bu yana İmralı Heyeti üyeleri ile görüştürülmüyor.

6 Ekim 2014’ten beri de ailesi ve arkadaşlarıyla görüştürülmeyen Abdullah Öcalan, darbe girişiminin ardından yaratılan kamuoyu baskısı sonucu geçtiğimiz yılın Eylül ayında kardeşi Mehmet Öcalan’la görüşebilmişti.

PKK lideri Öcalan’la ilgili Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı ise geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapmıştı.

Başsavcılık sosyal medyada bazı hesaplarca Öcalan’ın yaşamını yitirdiği yönünde yapılan paylaşımlar dolayısıyla açıklama yapma ihtiyacı duyulduğunu belirterek, Öcalan’ın yaşamını yitirdiği iddialarını yalanlamıştı.

Son olarak Meclis’te bir açıklama yapan HDP’li vekiller, İmralı’da ‘acil’ görüşme gerçekleştirilmesinin sağlanması için hükümete çağrıda bulunmuştu.


Belirsizlik sürerken: İstanbul’da Öcalan için bir dizi eylem yapılacak