Ana SayfaÇalışma YaşamıCam işçileri eylemlerini sonlandırdı: ‘İşe iade yolumuz kesin olarak açıldı’

Cam işçileri eylemlerini sonlandırdı: ‘İşe iade yolumuz kesin olarak açıldı’

HABER MERKEZİ – Paşabahçe Kırklareli Cam Fabrikası’nda işten çıkarılan ve İstanbul’a düzenledikleri yürüyüş OHAL gerekçesiyle engellenen 90 işçi eylemlerini, işverenlerin sunduğu işe dönüş şartları üzerine sonlandırdı.

Şişecam Kırklareli Cam Fabrikası’ndan ‘daralma, fırın kapatma’ bahanesiyle 4 Ekim’de işten çıkarılan 90 işçi 20 Ekim’de İstanbul Tuzla’da bulunan Genel Merkez’e doğru “İş, Aş, Adalet” temasıyla yürüyüş başlatmıştı.

İşçilerin aileleri ve kendilerine destek verenlerle birlikte sürdürdüğü yürüyüş, Tekirdağ Valiliği tarafından Olağanüstü Hal (OHAL) gerekçe gösterilerek yasaklanmıştı.

İşverenler ile yaptıkları görüşmenin ardından aileleri birlikte Lüleburgaz Kristal-İş Sendikası önünde basın toplantısı düzenleyen işçiler, fabrikanın, kendilerine Eskişehir’de çalışabileceklerini, istemeyenlerin tüm hakları ve tazminatlarını alarak, işten ayrılabileceklerini bildirdiğini söyledi.

‘İşçilerin işe iadesinin yolu tamamen açılmıştır’

“90 Trakyalı Cam İşçisi” imzasıyla yapılan açıklamayı okuyan işçilerin sözcüsü Aydın Şahin, eylemlerinin ‘büyük bir kazanımla’ sonuçlandığını ifade etti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugün itibariyle 90 cam işçisinin işe iadesinin yolu kesin olarak açılmıştır. Cam işçisinin iş, aş, adalet yürüyüşü kararlılıkla sürdürülmüş ve başarı elde edilmiştir.

Kazanılan bu zafer tüm cam işçilerinin ve en sonunda tüm işçi sınıfının zaferidir. 90 Trakyalı cam işçisinin mücadelesinde sendika yöneticilerinin isteksiz tutumuna rağmen, Trakya’da çalışan diğer arkadaşlarımızın ve Lüleburgaz halkının büyük payı olmuştur.

Şartları kabul etmeyen işçiler ‘işe dönüş’ davası açabilecek

İşten çıkarılan 90 işçi, aileleriyle görüştükten sonra ya Eskişehir fabrikasında çalışmayı kabul edecek ya da tüm haklarıyla tazminatlarını alarak, işten ayrılacak.

Her ikisini de kabul etmeyen işçiler ise ‘işe dönüş’ davası açacak. İşçilerin kararlarını, 2-3 gün içinde yöneticilere bildirecekleri belirtildi.