Ana SayfaGüncelÇavuşoğlu: ‘Vize krizi’ gereksiz bir krizdi

Çavuşoğlu: ‘Vize krizi’ gereksiz bir krizdi

HABER MERKEZİ – Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasında geçen hafta başlayan ‘vize krizi’ne ilişkin konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Vize krizi bizim için gereksiz bir krizdi” dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Portekiz Dışişleri Bakanı Augusto Santos Silva ile ortak basın toplantısı düzenledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ile yaşanan ‘vize krizi’ne değinen Çavuşoğlu, “Vize krizi bizim için gereksiz bir krizdi” dedi.

Çavuşoğlu, konuya dair şu değerlendirmede bulundu:

Türkiye dayatmalara karşı boyun eğmez ya da kabul edemeyeceğimiz şartları da biz başından reddederiz. İşbirliğine varız ama Türkiye’de bağımsız bir yargı vardır. Vize krizi bizim için gereksiz bir krizdi.


“‘Vize krizi’nin bitmesi için 4 şart var”


Kerkük açıklaması

Irak Kürdistan Bölgesi’nde yapılan bağımsızlık referandumunun ardından Kerkük’te yaşananlara dair de konuşan Çavuşoğlu, şu ifadeleri kullandı:

IKBY yanlış hesap yaptı ve tavsiyelerimizi dinlemedi. Oysa biz şu anda karşılaştıkları sorunların olabileceğini kendilerine söylemiştik. Fakat bu hesap tabii ki Bağdat’tan döndü. Daha fazla kazanım elde edeceğini düşündü, olmadı. Kürtleri birleştireceğini düşündü, tam tersi Irak’ta Kürtleri maalesef böldü. Şu anda büyük bir kaos var, karmaşa var.