Ana SayfaGüncelCezaevinde tutuklu bulunan 2 bin 593 öğrenci var

Cezaevinde tutuklu bulunan 2 bin 593 öğrenci var

HABER MERKEZİ – Adalet Bakanlığı’nın verilerine göre herhangi bir eğitim kurumunda okurken tutuklanarak cezaevinde tutuklu bulunan öğrencilerin sayısı; 2 bin 593.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi’nin cevaplandırılması amacıyla Adalet Bakanlığı’na sunduğu bilgi edinme talebine yanıt geldi.

İlgezdi’nin cezaevlerinde bulunan tutuklu ve hükümlü öğrenci verilerine ilişkin istediği bilgilere cevap veren Adalet Bakanlığı, tutuklu öğrencilere ilişkin verileri açıkladı.

Bakanlığın açıkladığı verilere göre 2016 yılı sonu itibariyle toplam tutuklu ve hükümlü öğrenci sayısı 36 bin 33. Bu kişiler lise ve dengi okullar ile ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına kayıtlı.

Verilere göre herhangi bir fakülteye yüksek lisans, doktora programına ve açıköğretim fakültelerindeki eğitimlere devam ederken çeşitli suçlardan tutuklanan ya da hüküm alan 2 bin 593 kişi bulunuyor.

Bakanlık tarafından açıklanan diğer veriler şöyle:

Ceza infaz kurumuna girdikten sonra kaç kişinin okula başladığının tespiti amaçlı herhangi bir çalışmamız bulunmamaktadır. Lise ve dengi okullara örgün olarak devam eden öğrenci sayılarının istatistikleri tutulmamaktadır. Açıköğretim ortaokulu, lise ve fakültesine kayıtlı 33 bin 268 hükümlü ve tutuklu öğrenci bulunmaktadır. Toplam hükümlü ve toplam tutuklu öğrenci sayılarına ilişkin ayrı ayrı istatistiki veri bulunmamaktadır.

Bakanlık bir ay önce kendisine yöneltilen bir soru önergesine de benzer verilerle yanıt vermişti.

Previous post
Sürekli yaz saati uygulamasının devamına karar verildi
Next post
Göçükte 8 işçi hayatını kaybetmişti: 'Şırnak'taki maden ocağı faaliyetlerine devam ediyor'