Ana SayfaGüncelCHP ve AKP arasında tırmanan polemik: ‘Faşist’ kim?

CHP ve AKP arasında tırmanan polemik: ‘Faşist’ kim?

HABER MERKEZİ – CHP Sözcüsü Bülent Tezcan’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Faşist diktatör” demesiyle başlayan ‘faşist’ polemiği tırmanıyor. Sözlerinden ötürü Erdoğan, Tezcan hakkında suç duyurusunda bulunurken, son olarak Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da Tezcan’a ve partisine şöyle seslendi: “Türkiye’deki tek faşist parti CHP’dir”.

Geçtiğimiz günlerde, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a “Faşist diktatör” dediği gerekçesiyle hakkında dava açılan Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı’na destek veren CHP Sözcüsü Bülent Tezcan, şunları söylemişti:

Şimdi Ekrem başkan bu lafı dedi demedi ben onu bilmem. Ama Tekirdağ meydanında ben söylüyorum: Recep Tayyip Erdoğan, faşist diktatördür. Hem de onların anladığı dilden söylüyorum. Şeddelisidir diktatörün şeddelisidir hem de.*

Tezcan’ın sözlerine ilk yanıt ise Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’dan geldi.

“CHP’li Bülent Tezcan’ın nefret söylemi, ana muhalefet adına bir utanç vesikasıdır. Bu siyaset değil, milletin iradesine düşmanlıktır” diyen Kalın, yasal yollara başvurulacağını duyurdu.

Kalın’ın bu açıklaması sonrası ise Erdoğan’ın avukatı Hüseyin Aydın, CHP’li Tezcan hakkında soruşturma başlatılması talebiyle bu sabah suç duyurusunda bulundu.

Bozdağ: Türkiye’deki tek faşist parti CHP’dir

Tezcan’ın sözlerine son tepki ise Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ’dan geldi.

Dünkü Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Bozdağ, “Bu terbiyesizliktir, hadsizliktir. Türkiye’deki tek faşist parti CHP’dir” sözleriyle Tezcan’a tepkisini dile getirdi:

Türkiye’de bir faşist olsaydı Tezcan böyle bir cümle sarf edemezdi. Aklının ucundan dahi geçiremezdi. Bu bile Türkiye’de faşizmin olmadığının en büyük ispatıdır. Edepsizlik, ahlaksızlık, terbiyesizlik. Akıl ve ruh sağlığı sorunu olan insanların yapacağı şeydir bu.


Şedde: Arapça’da üzerinde şedde işareti bulunan veya yan yana iki tane imiş gibi okunan harf-Türkçe’de ‘iki kat’ şeklinde vurgu yapmak için kullanılır.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
ÇHD’li 6 avukat serbest bırakıldı
Sonraki Haber
Yargı 'Mantıklı bir gerekçe yok' dedi: Trump'ın translara ordu yasağı talimatı durduruldu