Ana SayfaGüncelCHP’li Atıcı: OHAL açık ve net şekilde sivil bir darbedir

CHP’li Atıcı: OHAL açık ve net şekilde sivil bir darbedir

HABER MERKEZİ – KESK Mersin Şubeler Platformu’nun KHK ile ihraç edilen üyelerini işlerine geri dönmesi talebiyle yaptığı basın açıklamasında konuşan Şube Başkanı Sinan Muşlu, “Eğitim emekçileri OHAL ile belirsizliğe ve güvencesizliğe mahkum edildi, süreci takip edecek ve mücadeleyi yükselteceğiz” dedi. Açıklama sonrasında konuşan CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı ise, “OHAL’i açık ve net bir şekilde sivil bir darbe olarak tanımlıyoruz” ifadelerini kullandı.

Kamu Emekçiler Sendikası (KESK) Mersin Şubeler Platformu, Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işten çıkarılan üyelerinin işlerine geri dönmesi talebiyle Özgür Çocuk Parkı’nda basın açıklaması yaptı.

Açıklamaya Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı’nın yanı sıra çok sayıda kamu çalışanı katıldı.

“KHK ile işten atılan üyelerimiz işine geri dönsün”, “İhraç Edilen Arkadaşlarımız İşine İade Edilsin” pankartlarının açıldığı açıklama da “Karanlığa teslim olmayacağız”, “Direne direne kazanacağız” sloganları atıldı.

KESK Şube Başkanı: Süreci takip edecek mücadeleyi yükselteceğiz

Açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, “Hükümetin, tüm eğitim emekçilerinin yaşamlarını belirsizliğe ve güvencesizliğe mahkum eden bir çok adımı OHAL bahanesiyle yaşama geçirdiğini” söyledi.

Muşlu, “OHAL KHK’leri ile kamudan ihraç edilen eğitimcilerin sadece 1565’i Eğitim-Sen üyesidir. Konfederasyonumuz, tüm örgütlü gücüyle ihraç edilen üyelerimizin maddi ve manevi olarak yanında olmuş ve olmaya da devam edecektir. Tüm haklarımızla birlikte geri döneceğimizi biliyoruz. Örgütlü mücadelemizle bu süreci takip edeceğimizi ve mücadeleyi yükselteceğimizi belirtiyoruz” dedi.

“OHAL ile sivil darbe yapılıyor”

Açıklamadan sonra konuşan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da “OHAL’in sivil darbe olduğunu” söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

OHAL’i açık ve net bir şekilde sivil bir darbe olarak tanımlıyoruz. Bu ülkede askeri bir darbe olsaydı, bu yaşananlardan farklı ne olabilirdi? Bu ülkede darbe olduğunda da sol ve sosyalist insanlar içeri alınıyor, OHAL olduğunda da yine aynı şekilde sol ve sosyalist insanlar içeri alınıyor. Bu yapılan açık ve net bir darbedir ve demokrasiye yapılmıştır. Bu darbe diğer faşist darbeler gibi ben açıkça darbe yapıyorum diyerek gelmemiş, demokrasinin arkasına sığınarak TBMM’yi kullanarak yapılmıştır. Daha önce faşist darbe yapanlar üniforma giymiş insanlardı. Biz onları tanıyorduk; meclisi feshederlerdi, siyaset kurumunu ortadan kaldırırlar ve kendisine benzemeyen kim varsa ortadan kaldırırlardı. Yaptıkları tamamen darbe hukukuyla olurdu yani hukuksuzlukla. Bugün ise yapılan demokrasiyi, kanunları, TBMM’yi kullanarak açık seçik bir gasptır.