Ana SayfaGüncelCHP’li vekil Gülmen’le görüştü: ‘Boyun eğmeyeceğim’ diyor, işine iade edilmeyi bekliyor

CHP’li vekil Gülmen’le görüştü: ‘Boyun eğmeyeceğim’ diyor, işine iade edilmeyi bekliyor

HABER MERKEZİ – Açlık grevinin 217’inci gününde olan Nuriye Gülmen’i Numune Hastanesi’nde ziyaret eden CHP Milletvekili Veli Ağbaba, Gülmen’in kaldığı yerde gün ışığının olmadığını bu nedenle gece ve gündüzü ayıramadığını belirterek, “Bu uygulamalarla kendisine boyun eğdirilmeye çalışıldığını, ancak boyun eğmeyeceğini söylüyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Semih Özakça ile birlikte açlık grevinin 217’inci gününde olan Nuriye Gülmen’i Numune Hastanesi’nde ziyaret etti.

26 Eylül’den bu yana Numune Hastanesi yoğun bakım ünitesinde tedavi altında bulunan Nuriye Gülmen, dün yoğun bakımdan çıkarılarak tutuklu servisine götürülmüştü.

Gülmen’in, hastanede geçirdiği 16 gün boyunca yanında refakatçisi olmaması ve dengede durmakta güçlük çekmesi sebebiyle duş alamadığını belirten Ağbaba, görüşme sonrası şu bilgileri aktardı:

Nuriye ‘Ben hasta değilim, burada tutulmam hukuksuz. Cezaevine dönmek istiyorum’ diyor. Kaldığı yerde gün ışığı yok, sürekli lamba yanıyor. Gece ve gündüzü ayıramıyor. Bu uygulamalarla kendisine boyun eğdirilmeye çalışıldığını, ancak boyun eğmeyeceğini söylüyor. Kendisine ‘açlık grevini bırak’ dendiğini, kendisinin de bu durumdan memnun olmadığını ancak hakkını almadan grevi sonlandırmayacağını ifade ediyor. Çok zayıflamış durumda, konuşabiliyor. Görevine iade edilmeyi bekliyor.

 

 

Previous post
Uruguay'ın ilk trans senatörü göreve geldi
Next post
Irak merkez hükümeti, bağımsızlık referandumu komisyonundakilerin tutuklanacağını açıkladı