Ana SayfaDünya‘Cizre’nin Fırtınası’nda bir ilk daha: DSG, Suriye’nin en büyük petrol sahalarından birini geri aldı

‘Cizre’nin Fırtınası’nda bir ilk daha: DSG, Suriye’nin en büyük petrol sahalarından birini geri aldı

HABER MERKEZİ – Demokratik Suriye Güçleri’nin Fırat’ın ve Deyr ez Zor’un doğusunu IŞİD’den almak için düzenlediği “Cizre’nin Fırtınası Hamlesi”nde Suriye’nin en büyük petrol sahalarından birinin geri alındığını duyuruldu.

Fırat’ın ve Deyr ez Zor’un doğusunu IŞİD’den almak için “Cizre’nin Fırtınası Hamlesi” isimli operasyon devam ederken, Uluslararası Koalisyon güçlerinin de destek verdiği hareketi yürüten Demokratik Suriye Güçleri (DSG) kentteki stratejik bir noktayı daha kontrol altına aldı.

Yaklaşık bir ay önce Deyr Ez Zor’daki Corono Doğalgaz Rezervi’nin kurtarıldığını açıklayan DSG, operasyon kapsamında, El Umer Petrol Sahası’nı da kontrol altına aldığını duyurdu.

Meyadin’in doğusunda yer alan El Umer Petrol Sahası, Suriye’nin en büyük petrol sahalarından biri olarak biliniyor.

El Umar Petrol Sahası, Suriye’deki iç savaşın başlamasından önce ülkenin petrol üretiminin yüzde 25’ini karşılıyordu.

IŞİD, bu petrol sahasını 2014 yılının ortalarından bu yana kontrolü altında tutuyordu.

DSG’nin, Deyr Ez Zor’u IŞİD’den kurtarmak için 9 Eylül’de başlattığı “Cizre’nin Fırtınası Hamlesi” ise ilerleyişle devam ediyor.

Deyr ez Zor

IŞİD Deyr ez Zor vilayetinin petrol kuyularıyla topraklarının önemli bir kısmını 2014 yılı ortalarında ele geçirmiş, 2015 yılı başlarında da kent merkezinin yarıdan fazlasını denetimi altına almıştı.

Petrol ve doğalgaz zengini Deyr ez Zor’da yaklaşık 10 bin kişinin IŞİD’in elinde bulunan bölgelerde yaşadığı tahmin ediliyor.

Demokratik Suriye Güçleri karşısında Rakka’da önemli kayıplar veren IŞİD, eğer Deyr ez Zor kenti ve çevresindeki petrol ve doğalgaz yataklarını da kaybederse, Suriye’de sadece birbiriyle bağlantısı olmayan bir kaç noktada sıkışmış olacak.


DSG, Deyr ez Zor’da doğalgaz rezervini IŞİD’den almıştı


 




Önceki Haber
Erdoğan'ın istifasını istediği Bursa Belediye Başkanı’ndan yeni açıklama
Sonraki Haber
Katalan liderden İspanya'nın Katalonya’nın özerkliğini askıya almasına tepki