Ana SayfaGüncel‘Çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe Öğretmen’e verilen hapis cezası onandı

‘Çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe Öğretmen’e verilen hapis cezası onandı

HABER MERKEZİ – Beyaz Show programına telefonla bağlanarak Kürt kentlerinde yaşanan sokağa çıkma yasaklarını anlatarak, “Çocuklar ölmesin” dediği için hakkında dava açılan Öğretmen Ayşe Çelik hakkında verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezası onandı.

Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show programına telefonla bağlanarak Kürt kentlerinde yaşanan sokağa çıkma yasaklarını anlatarak, “Çocuklar ölmesin” dediği için hakkında dava açılan öğretmen Ayşe Çelik hakkında verilen 1 yıl 3 aylık hapis cezası İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi tarafından onandı.

Mahkeme kararına gerekçe olarak şunları gösterdi:

Sanık Ayşe Çelik’in ulusal bazda yayın yapan bir TV kanalında ekrana gelen programın canlı yayınına telefonla bağlanarak PKK/KCK terör örgütünün doğu ve güneydoğudaki bazı yerleşim birimlerinde örgüt militanları tarafından yollara barikatlar kurulması, hendekler kazılması ve bombalı tuzaklar yerleştirilmesi ve sözde özyönetim adı altında işgal eylemleri gerçekleştirilmesi neticesinde bu yerde yaşayan ve evini terk edemeyenleri rehin olarak alan ve canlı kalkan olarak kullanan teröristlere karşı yasanın verdiği yetki ve sorumlulukla azami gayret göstererek mücadele eden güvenlik güçlerinin operasyonlarını salt orada yaşayan sivillere karşı yapılıyormuş gibi göstermek suretiyle terör örgütünün güneydoğudaki yerleşim yerlerindeki eylemlerini meşru göstermeye çalışması şeklinde gerçekleşen eyleminin silahlı terör örgütü PKK/KCK’nın cebir, şiddet veya tehdit içeren yöntemlerini meşru gösterecek, övecek, teşvik edecek nitelikte olduğu anlaşılmakla yerel mahkemenin kabulünde belirtilen gerekçelerde herhangi bir isabetsizlik görülmemekle…

Öte yandan Çelik’in avukatları, Ayşe Öğretmen’in 3 aylık hamile olduğunu ve çocuğunu cezaevinde doğuracağını söyledi.

Ayşe Öğretmen ne demişti?

imgYasak ve operasyonların sürdüğü dönemde Ayşe öğretmen, bağlandığı Beyaz Show programında şu ifadeleri kullanmıştı:

Türkiye’nin Güneydoğusunda neler olup bittiğinin farkında mısınız? Burada doğmamış çocuklar, anneler, insanlar öldürülüyor. Sanatçı olarak, insan olarak, bir şekilde siz de yaşananlara sessiz kalmamalısınız, bir şekilde ‘Dur’ demelisiniz. Burada yaşananlar ekranlarda, medyada çok farklı aktarılıyor. Sessiz kalmayın… Görün, duyun ve artık bize el verin. Yazık; insanlar ölmesin, çocuklar ölmesin, anneler ağlamasın.

Bu sözleri üzerine dava açılan Ayşe Çelik’e “örgüt propagandası yapmak” gerekçesi ile 1 yıl 3 ay ceza verilmişti.


‘Çocuklar ölmesin’ diyen Ayşe Öğretmen’e 1 yıl 3 ay ceza


 




Önceki Haber
Demirtaş'a Süleymaniye'den 'Ahmet Kaya' ödülü
Sonraki Haber
Yüksel'de eylemin 328. günü: Bir kişi darp edilerek gözaltına alındı