Ana SayfaGüncelCumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: CHP’li Tezcan’ın sözleriyle ilgili yasal yollara başvurulacak

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın: CHP’li Tezcan’ın sözleriyle ilgili yasal yollara başvurulacak

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın, Cumhurbaşkanı Erdoğan için kullandığı ifadeler nedeniyle CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan hakkında yasal yollara başvuracağını açıkladı.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan için “Faşist diktatördür” diyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan hakkında yasal yollara başvurulacağını söyledi.

Kalın, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında “CHP’li Bülent Tezcan’ın nefret söylemi, ana muhalefet adına bir utanç vesikasıdır. Bu siyaset değil, milletin iradesine düşmanlıktır. Bu konuda yasal yollara başvurulacaktır” ifadelerini kullandı.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bozdağ da Tezcan’ın kullandığı ifadelere değinmişti.

Bozdağ, “Türkiye’deki tek faşist parti CHP’dir. Türkiye’de bir diktatör olsa idi, Bülent Tezcan göğsünü gere gere efelenip böyle bir cümle sarf edemezdi” diye konuşmuştu.

Tezcan ne demişti?

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesiyle adli kontrol şartı uygulanıp, yurt dışına çıkış yasağı getirilen Süleymanapaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat’a destek vermek için Tekirdağ’a gitmişti.

Üç Kemaller Parkı’nda toplanan kalabalığa seslenen Aydın milletvekili Tezcan, CHP’li belediyelerin “devletin şamar oğlanı olmadığını” söylemişti.

Tezcan, “Ama Tekirdağ meydanında ben söylüyorum. Recep Tayyip Erdoğan, faşist diktatördür. Hem de onların anladığı dilden söylüyorum. Şeddelisidir, diktatörün şeddelisidir hem de” demiştir.

Previous post
Bakanlar Kurulu sonrası Bozdağ'dan açıklama
Next post
Carlos Latuff cezaevlerindeki 668 bebeği çizdi