Ana SayfaGüncelDeniz Baykal yoğun bakıma kaldırıldı

Deniz Baykal yoğun bakıma kaldırıldı

HABER MERKEZİ – CHP Milletvekili Deniz Baykal, yüksek ateş nedeniyle kaldırıldığı İbni Sina Hastanesi’nde tedbir amacıyla yoğun bakım servisine alındı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Antalya Milletvekili Deniz Baykal, Fransa’dan dönüşünde gece yarısı yüksek ateş nedeniyle Ankara’da hastaneye kaldırıldı.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi İbni Sina Hastanesi’ne kaldırılan Baykal’ın tedbir amacıyla yoğun bakıma alındığı öğrenildi.

Ankara Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bahaddin Güzel, Baykal’ın sağlık durumuna ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi:

Beyin damarlarından ana damarın tıkalı olduğu görüldü ve bu tıkanma nedeniyle kapalı olarak girişimsel işlem yapıldı. Bu tıkanmış olan beyin damarı açıldı. Bu açılan yere stent konuldu. Şu anda tedavisi yoğun bakımımızda devam ediyor. Sayın Baykal’ın bilinci açık. Beyin fonksiyonlarının hepsi yerinde, sadece sol kolunda ve bacağında hafif bir güçsüzlük var.

Prof. Güzel, bu tür durumlarda hayati tehlikenin olabileceğini de belirtti.

Kılıçdaroğlu’ndan açıklama

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Baykal’ı tedavi gördüğü İbn-i Sina Hastanesi’nde ziyareti sonrası açıklama yaptı:

Sohbet ettik, kendisi de konuşuyor. Ama önümüzdeki sürecin kritik olduğu söyleniyor. Önümüzdeki süreç için de umarız hiçbir engelle karşılaşmadan kısa süre içerisinde sağlığına kavuşur ve tekrar görevinin başına dönmüş olur. Hiçbir vatandaşım merak etmesin. Deniz Bey sağlıklı, sol ayağında ve sol tarafında bazı tıbbi açıdan sorun olduğu söylenmekle birlikte hekimler uyardığı zaman sol ayağını ve elini oynatıyor. O da zaman içinde aşılmış olacak.