Ana SayfaGüncelDetay vermeyen Yıldırım: Öğrencilerin daha rahat edecekleri bir geçiş sistemi getiriliyor

Detay vermeyen Yıldırım: Öğrencilerin daha rahat edecekleri bir geçiş sistemi getiriliyor

HABER MERKEZİ – Liseye ve üniversiteye giriş sisteminde yapılan düzenlemelere dair açıklamalarda bulunan Başbakan Yıldırım, bir ayrıntı vermeden, “Öğrencilerin daha rahat edecekleri, streslerinin azalacağı, rahat rahat geleceğe hazırlanacakları bir geçiş sistemi getiriliyor” dedi.

Fırat Üniversitesi Akademik Yıl Açılışı ve Fahri Doktora Tevcih Törenine katılan Başbakan Binali Yıldırım, burada lise ve üniversite sınavı sistemine dair açıklamalarda bulundu.

2018’de burs rakamlarının 425 TL’den 470 TL’ye çıkarıldığını duyuran Yıldırım, liseye ve üniversiteye giriş sisteminde yapılan düzenlemelere dair de şunları söyledi:

Vatandaşlarımız rahat olsun, hiçbir şekilde öğrencilerimizin aleyhine bir düzenleme asla olmayacak, daha iyi olacak. Daha rahat edecekleri, streslerinin azalacağı, rahat rahat geleceğe hazırlanacakları bir geçiş sistemi getiriliyor.

Bahçeli’nin ‘Üniversite sınavı kalksın’ önerisine yeşil ışık yakılmıştı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın, üniversiteye giriş sistemine ilişkin yeni düzenlemenin ayrıntılarını önceki hafta paylaşmasının ardından, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Devlet Bahçeli, “Yeni sistemin birçok sakıncalı yönüyle yine fayda sağlamayacağına dair endişemiz vardır. Gelin üniversite sınavını tamamen kaldıralım” demişti.

Başbakan Yıldırım, Bahçeli’nin önerisine partisinin grup toplantısında yanıt vermişti.

Yıldırım, “Sayın Bahçeli’nin önerisi üzerinde çalışılabilir, düşünülebilir. Gündeme getirdiği bu konuyu dikkate alıyoruz” demişti.

Previous post
Hapis cezası onanmıştı: 'Çocuklar ölmesin' diyen Ayşe Öğretmen'in çocuğu dünyaya geldi
Next post
'ABD medeni değil' diyen Erdoğan sordu: Böyle adalet olur mu?